Derbi kola se igra u Jekaterinburgu (©Reuters)
Derbi kola se igra u Jekaterinburgu (©Reuters)

Ono kada je meč Spartaka i Zenita nebitan, a okršaj Urala i Rubina puca od takmičarskog naboja

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 10:06

Preostali mečevi 29. kola Premijer lige Rusije na programu su u nedelju

U Rusiji se fudbal igra tek tako, čisto da bi se igrao. UEFA je izbacila ruske klubove iz Evrope za narednu sezonu, Zenit je četvrti put uzastopce postao šampion i neizvesnost i prava drama vladaju jedino oko toga ko će ispasti iz Premijer lige.

Većinski su utakmice poslednja dva kola obezvređene, pa tako i derbi između moskovskog Spartaka i Zenita (nedelja, 15.30), koji je nekada umeo da odlučuje o nosiocu krune. Zenitova titula je Pirova, sama po sebi je važna, ali viši cilj – nema! Na njoj sve staje. Spartak je lišen svih ambicija pobedom nad Uralom u prošlom kolu, osvajanjem tri boda obezbedio je i matematički opstanak. Sve skupa moglo bi da iznedri goleadu.

Izabrane vesti

Kad će se raspucati ako ne sada? Rezultatskog imperativa nema, ništa ih ne koči – dobro, gotovo ništa, jer upitna je motivacija – i mogu da odigraju za navijače, a njihovim srcima bi najviše prijali golovi. U prošlosti ih je i te kako bilo na duelima ovih ekipa, specijalno to važi za mrežu Moskovljana, koju je Zenit u oktobru napunio do vrha. Slavio je tim iz Sankt Peterburga sa 7:1, a i na prethodna tri sudara, dva u prvenstvu i jedan u kupu, dolazila je opklada GG. Kvota u Mozzartu na nju danas je 1,53.

Zaređao je Zenit s uspesima protiv moskovskih crveno-belih, navukli su fudbaleri Spartaka traumu od duela sa šampionom. Slast pobede u zvaničnim utakmicama nisu osetili od jeseni 2017. godine, kada su trijumf režirali Semedov, Luiz Adrijano i Mario Pašalić. Davno beše...

15.30: (4,00) Spartak Moskva (3,60) Zenit (1,90)

Zato, jedan meč današnjeg programa i te kako ima takmičarski značaj. Reč je o susretu Urala i Rubina koji počinje od 13 časova. Oba tima moraju da idu na pobedu, ako Rubin trijumfuje pobećiće na 11. mesto, dok Ural zaostaje dva boda za njim i takođe bi mogao da pobegne iz zone ispadanja.

Konkretno, sada su oba tima na pozicijama koje vode u baraž sa ekipama iz drugog ranga. S tim što posle mečeva pretposlednjeg kola ni Nižnji Novgorod ni Himki nisu uspeli da im pobegnu na bezbednu razdaljinu.

Takođe, Ufa je pobedom nad Arsenalom iz Tule (2:1) u subotu uspela da se izjednači bodovno sa Uralom i u poslednjem kolu će protiv Rubina da se bori za opstanak, tako da je situacija vrlo neizvesna i dramatična. Jedino je sigurno da će Arsenal, kojeg trenira Miodrag Božović, sigurno da se preseli u niži rang.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUSIJA 1 – 29. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Soči – Nižnji Novgorod 0:0

Subota

Ufa - Arsenal Tula 2:1 (1:1)

/Kabutov 13, Agalarov 75 - Kangva 25/

Rostov - Himki 2:1 (2:0)

/Tugarev 12, Poloz 17 - Mirzov 90+6/

Lokomotiva - Dinamo 3:3 (1:3)

/Jedvaj 28, Kuhta 65, Kerk 72 - Smolov 9, Zaharjan 33, Fomin 38/

Ahmat - Krilja Sovjetov 1:0 (0:0)

/Konate 54/

Nedelja

13.00: (2,30) Ural (3,20) Rubin (3,25)

15.30: (4,00) Spartak Moskva (3,60) Zenit (1,90)

18.00: (3,50) Krasnodar (3,45) CSKA Moskva (2,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1ZenitSpartak MoskvaUralRubin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara