Lavija i Parti u duelu (©Reuters)
Lavija i Parti u duelu (©Reuters)

Opšta rasprodaja u Sautemptonu i nastavak Bolijeve politike kupi sve što možeš: Čelsi ponudio 55.000.000 za Laviju

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 10:14

Londonski klub nema nameru da se zaustavi…

Čelsi je zimus do u nedogled trošio, rasipao se Tod Boli, ponašao kao pijani milioner. Od politike kupi sve što možeš – ne odustaje. Ali, sada bar londonski klub ima pokriće, jer je u ovom prelaznom roku više zaradio od transfera no što je potrošio. Ipak, veliko je pitanje hoće li do kraja leta ostati u plusu, jer ne samo da je zapeo da angažuje Mojzesa Kaiseda, već je poslao ponudu Sautemptonu za Romea Laviju.

Na adresu Svetaca sa Sent Merisa otišla je ponuda od 55.000.000 evra, piše engleski Skaj sport. To nije cifra koja će zadovoljiti Sautempton, međutim, sva je prilika da će se opšta prodaja po ispadanju u Čempionšip nastaviti, jer pogledi dva kluba na to koliko treba izdvojiti za Romea Laviju ne razlikuju se preterano. Razliku je lako premostiti.

Izabrane vesti

Sautempton je spreman da ustupi prava na vezistu onoga trena kada mu neko dostavi ponudu od 60.000.000 evra, što će se izvesno i dogoditi, jer pregovori Čelsija i kluba sa juga Engleske intenziviraće se u narednim danima. Možda već sutradan, pišu ostrvski mediji. I dok su na Sent Merisu raspoloženi da pregovaraju sa londonskim klubom, ponude Liverpula su glatko odbijali.

Tri puta su Redsi slali zvaničan zahtev i – svaki put završavao je u kanti. Poslednja cifra koju su stavili na papir bila je 45.000.000 evra. Jasno je i zašto tim iz Čempionšipa nije želeo ni da čuje za nju…

I dok Čelsi novac deli i šakom i kapom, i postoji mogućnost da u finišu letnje pijac potpiše i Mojzesa Kaiseda i Romea Laviju, za to vreme Sautemptom prodaje što se prodati može. Na Sent Merisu je opšta rasprodaja. Od početka leta prodati su Tino Livramento (37.200.000), Mohamed Salisu (15.000.000), Mislav Oršić (2.400.000), na pozajmicu je otišao Duje Ćaleta Car (1.540.000), a uskoro bi Sautempton mogao da ostane i bez Džejmsa Vord Prauza.

Jedan od najboljibh izvođača slobodnih udaraca današnjice mogao bi da završi u Vest Hemu, jer su Čekićari spremni da za njegovu slobodu plate 35.000.000 evra. Novca na Sent Merisu neće manjkati odu li Romeo Lavija i Džejms Vord Prauz ali ko će da igra?




tagovi

ČelsiSautemptonRomeo LavijaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara