©MN Press
©MN Press

Orlići pobedom otvorili kvalifikacije za EP: Lazetić sa dva gola slomio Makedoniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 14:46

Omladinska reprezentacija Srbije trijumfom počela put ka kontinentalnoj smotri (2:1)

Dva gola Marka Lazetića bila su dovodljna da omladinska reprezentacija Srbije trijumfom nad Makedonijoim započne prvu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (2:1).

Izabranici Jovana Damjanovića uspeli su da na željeni način otvore aktuelnu fazu takmičenja, a ulogu junaka Orlića protiv domaćina preuzeo je napadač Milana.

Izabrane vesti

Centarfor ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde rivala je načeo iz jednaesterca u 35. minutu. Najsrožoj kazni prethodila je nesmotrena reakcija Mladenovskog, a Lazetić je sa bele tačke hladnokrvno i atraktivno Panenkom matirao Taseva.

Golgeter Orlića prednost je udvostručio u 80. minutu kada je centaršut Janka Jevremovića sa desne strane glavom prosledio u mrežu.

Dva gola prednosti ispostavila su se kao dovoljna zaliha za Srbiju, iako je Zenku uspeo da šest minuta kasnije ublaži poraz.

Pobedom, Orlići su napravili značajan korak ka narednoj fazi jer će se direktno u narednu rundu plasirati dva najbolja tima iz grupe u kojoj su učesnici i Norveška i San Marino. Upravo preostala dva tima iz Grupe 10 odmerila su snage u istom terminu, a ceo plen je pripao Norveeškoj (2:0).

Sledeći izazov omladince Srbije očekuje za tri dana protiv San Marina, dok će poslednji susret odigrati 23. novembra kada će im rival biti Norveška.

KVALIFIKACIJE ZA EP OMLADINACA

Četvrtak

Makedonija - Srbija 1:2 (0:1)

/Zenku 86 - Lazetić 35p, 80/

Norveška - San Marino 2:0 (0:0)

/Flataker 56, 88p/




tagovi

omladinska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara