Đorđo Kjelini (Reuters)
Đorđo Kjelini (Reuters)

Đorđo Kjelini: Bio sam na korak od potpisa za Real Madrid, ali nisam za španski stil fudbala

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 17:11

Veruje da bi mu više prijao engleski stil fudbala i prognozira finale Inter – Mančester Siti u Ligi šampiona

Osvajač Evropskog prvenstva sa Italijom, devetostruki šampion Serije A i novajlija u redovima Los Anđeles, Đorđo Kjelini, prisetio se ranijeg perioda karijere i kako je bio blizu da postane igrač Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

„Bio sam na korak od potpisa za Real Madrid. Davide Lipi, moj agent, zna priču bolje od mene, jer ja nisam zainteresovan za stvari van terena. Fokusiran sam samo na igranje, ali bio sam veoma blizu da potpišem za Real. Bilo bi to dobro iskustvo jer volim da putujem. Nedostajalo mi je upoznavanje novih kultura. Možda je to razlog zašto sam došao da igram u SAD“, rekao je Kjelini.

Bilo je i očekivano da se to desi s obzirom da je tokom karijere smatran jednim od najboljih odbrambenih igrača, ali Italijan smatra da se ne bi dobro proslavio u La Ligi.

„Mislim da nisam igrač koji odgovara španskom stilu fudbala. Imao bih karijeru kao Kanavaro i Samjuel, koji su otišli u Španiju i proveli tamo dve, tri godine. Više bi mi prijao stil engleskog igranja fudbala, ali kad imate preko 30 godina, teško je pratiti bilo koji način igranja. U te dve, tri sezone, uvek se nalaze mlađi igrači koji mogu da vas zamene. Interesovanje Real Madrida bila je čast, ali mogu reći da sam zadovoljan kako su se stvari završile. Biti u mogućnosti da ispišem istoriju u klubu kao što je Juventus, ne može da uradi svako“, zadovoljan je Italijan.

Za Staru damu nastupao je 16 godina i sigurno je jedan od najboljih igrača koji su branili boje Juventusa. Tokom karijere, Kjelini je igrao osam puta protiv Real Madrida i u četiri meča uspeo da je pobedi Madriđane. Međutim, jedan od najtežih poraza je sigurno bio 2016. godine kada je u finalu Lige šampiona Juventus deklasiran sa 4:1 i san o osvajanju trofeja elitnog evropskog takmičenja je ugašen.

Za razliku od 2016, trostruki najbolji igrač Serije A, ima drugačije vizije o učesnicima finala Lige šampiona za sezonu 2022/23.

„Moja prognoza za ovogodišnje finale je Inter - Mančester Siti. Ali, Real Madrid je takođe veoma jak. Samo se setite povratka protiv PSŽ-a u šesnaestini finala prošle godine. U poslednjih 15 minuta se sve promenilo i Madrid je slavio 3:1. Mislim da pre ili kasnije, Mančester Siti mora da stigne do finala i zato verujem da će to biti ove godine“, prognozirao je Kjelini.

Dotakao se budućnosti defanzivac Italije i otkrio planove koje uzima u razmatranje.

„Voleo bih da igram dugo. U glavi nisam umoran, ali moje telo jeste i dalo mi je par znakova da je vreme da prestanem. Iskreno, posle završetka karijere želeo bih da ostanem u svetu fudbala više na menadžerskoj strani, nego na trenerskoj“, zaključio je centralni defanzivac Los Anđelesa.


tagovi

Đorđo Kjelini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara