Vertongen (© AFP)
Vertongen (© AFP)

Osam godina, 315 utakmica i nijedan trofej

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.07.20. | 13:10

Jan Vertongen napustio Totenhem

Završen je mandat Jana Vertongena na Vajt Hart Lejnu. Osam godina je Belgijanac poput vernog vojnika služio Totenhemu, ali je došlo vreme za rastanak. Dan po okončanju premijerligaške sezone 33-godišnji štoper je potvrdio da napušta klub.

Razlog je taj što je od dolaska Žozea Murinja počeo da gubi mesto u prvih 11, prednost su imali Tobi Aldervajlred i Dejvison Sančez, a Vertongen je, uvidevši da mu se minutaža skraćuje, rešio da traži klub u kome će češće biti na terenu. Na kraju krajeva, Totenhem mu nije ponudio nastavak saradnje, te je ovakav epilog očekivan.

Izabrane vesti

Vertongen je u London stigao 2012. iz Ajaksa za 12.500.000 evra. U međuvremenu je skupio 315 utakmica za Mamuze u svim takmičenjima, ostavio više nego povoljan utisak, godinama bio oslonac odbrane, učestvovao u uzdizanju kluba od prosečnog do finaliste Lige šampiona, ali jedino što za sve to vreme nijedan trofej nije osvojio. Najbliži je bio u dve situacije: prošlog leta u Madridu se isprečio Liverpul u finalu Lige šampiona, a 2015. Čelsi u finalu Liga kupa.

Vertongen je za Totenhem postigao 14 golova. Ispostaviće se da je poslednji, sredinom decembra na gostovanju Vulverhemptonu, bio ne samo vredan pobede (glavom u prvom minutu nadoknade vremena), već je ključno uticao da se njegov dosadašnji tim u konačnom zbiru nađe ispred Vukova i osigura plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Osim Jana Vertongena, klub iz Londona napustio je i holandski golman, Mišel Vorm.



tagovi

Jan VertongenTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara