"Orlovi na današnjoj utakmici"
"Orlovi na današnjoj utakmici"

Otvorena „nova tema“ oko putnika za Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.17. | 17:28

„Ova turneja je uspela, Srbija je dobila još šest-sedam igrača na koje može da računa u budućnosti“, rekao je Mladen Krstajić

Orlovi na današnjoj utakmici

Fudbalska reprezentacija Srbije zadovoljna se vraća sa azijske turneje, gde je protiv selekcija Kine i Južne Koreje ostvarila pobedu i remi, što je sasvim zadovoljavajući učinak za vršioca dužnosti selektora Mladena Krstajića.

Izabrane vesti

Orlovi su na ovaj način započeli neku vrstu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji, iako tim tek treba da se isristališe.
„Misli da smo u meč ušli dobro pripremljeni, veoma skoncentrisani. Momci su pokazali da su dobra grupa, i pored napornog puta, malo vremena za aklimatizaciju, pokazali su maksimalnu ozbiljnost i veliku profesionalnost na terenu i van njega. Veoma sam ponosan na njih. Stariji igrači su prihvatili mlađe, osetila se ta pozitivna atmosfera i na terenu, tako da pozitivan rezultat koji smo ostvarili je kruna takve atmosfere. Drago mi je i zbog Baneta Ivanovića, našeg kapitena, koji je danas nastupao 100. Put za reprezentaciju i ja mu želim da još dugo traje, jer je pravi vođa. Možemo, dakle, srećni i ponosni da se vratimo sa ove turneje“.

Mnogo mladih igrača je dobilo priliku.
„Cilj turneje je i bio da se mladi igrači ubace u vatru, da vidimo da li imaju kvalitet koji su i potvrdili. Svi oni su otvorili “novu temu” koja se tiče spiska putnika za Svetsko prvenstvo. Ova turneja je uspela, Srbija je dobila još šest-sedam igrača na koje može da računa u budućnosti. I ko god da bude vodio Srbiju u Rusiji, imaće slatke muke da izabere one koji će nas tamo predstavljati“.

Takođe, mlada reprezentacija Srbije je ostvarila još jednu važnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Pet od pet je veliki uspeh. I mogu samo da čestitam kolegi Đoroviću koji je bio i omalovažavan, a pokazao je da je pravi čovek na pravom mestu“, rekao je Mladen Krstajić.

Seniorska selecija Srbije će naredno okupljanje i prijateljske mečeve imati u matru naredne godine. Tada će već morati da bude znatno jasnija slika tima koji će zaigrati na Mundijalu.

(FOTO: fss.rs)


tagovi

Mladen Krstajićreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara