Mesut Ozil (Foto: ©Reuters)
Mesut Ozil (Foto: ©Reuters)

Ozil će morati da ide iz Fenera, precrtao ga i Žorž Žezus

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 19:38

Portugalski stručnjak na promociji otkrio da ne računa na nemačkog vezistu

Mesutu Ozilu nikako da svane poslednjih godina. Nije Mikel Arteta računao na njega u Arsenalu, potom ni Ismael Kartal u Fenerbahčeu, a ne želi ga ni Žorž Žezus. Nadao se bivši nemački reprezentativac da će se njegov status promeniti dolaskom novog trenera, ali se grdno prevario.

Portugalac je na zvaničnom predstavljanju govoreći za turske medije stavio Ozilu do znanja da može da traži novi klub.

Izabrane vesti

"Imao je svoje vreme, svoj prostor. On ima predivnu istoriju u Turskoj, to niko ne može da mu oduzme. Vrlo je poznat igrač širom sveta. Ali, ja ću nastaviti ono što je bilo 'kraj Ozilove ere'. Najbitnija stvar ovde nije trener Žorž Žezus, nije ni Ozil, niti bilo koji drugi igrač. Najbitnija stvar ovde je Fenerbahče i biće mi to polazna tačka za sve što budem radio", rekao je Žezus.

Portugalac je ovom izjavom ozbiljno pokvario Ozilove planove, s obzirom na to da je njegov agent Erkut Sogut pre samo dva dana naglasio kako Nemac nema nameru da napusti Istanbul.

"Mnogo je zreliji, mnogo opušteniji u tom pogledu. Ima još dve godine u ugovoru, hoće da ostane u Fenerbahčeu i ne želi da ide nigde. Trener mu nije previše ukazivao šansu, imali su raspravu i posvađali su se. Ali on je profesionalac, zna šta se dešava i nije glup", rekao je Sogut za Dejli Mejl pre samo dva dana.

Podsetimo, stvari su krenule po zlu pre nešto više od dva meseca, konkretno posle utakmice sa Konjom, kada su Ozil i Ozan Tufan zatražili sastanak sa trenerom Ismailom Kartalom. Naime, Ozil mu je zamerio zbog izmene na poluvremenu, a Tufan ga je podržao rečima da bi trebalo da bude jednako korektan prema svim igračima.

Kartal se odmah uputio do ljudi iz uprave, požalio se na ponašanje dvojice igrača, nakon čega je doneta odluka o isključivanju iz tima na neodređeno vreme. Biće zanimljivo videti kako će se situacija dalje odvijati, s obzirom na to da je Mesut potpisao ugovor sa Fenerom do juna 2024. godine. Teško da će ga u klubu trpeti toliko.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Mesut OzilŽorž Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara