©Reuters
©Reuters

Paketa i Vord Prauz pronašli pukotinu u Olimpijakosovom zidu i sačuvali Vest Hemu prvo mesto u grupi

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 23:07

Čekićari slavili minimalnim rezultatom; Betis se trećom vezanom pobedom zadržao na čelu tabele; Hrstić pogodio u Hekenovom porazu od Moldea

U Pireju ga je nokautirao, a malo je falilo da ga saplete u Londonu. Odolevao je Olimpijakos više od sat vremena na tlu Engleske, pretio da dodatno zaprži čorbu Vest Hemu i još ozbiljnije se uključi u borbu za jedno od prva dva mesta, ali mu je još jednom iz vida pobegao Lukas Paketa. Brazilčev pogodak u trećem kolu bio je dovoljan samo da ublaži poraz Čekićara, ali im je večeras doneo ceo plen i sačuvao lidersku poziciju u grupi - 1:0 (0:0).

Poučen iskustvom iz Pireja, Dejvid Mojes je za "revanš" sa Olimpijakosom izveo poprilično jak sastav, sa nekoliko korekcija u svakoj od linija tima, ne mareći za predstojeći okršaj sa Notingem Forestom u prvenstvu, što je rezultiralo znatno boljom igrom londonskog tima.

Izabrane vesti

Za razliku od prethodnog susreta, kada je Oli već u prvom poluvremenu sa dva hica uspeo da ga rani, Vest Hem je ove večeri dugo držao rivala podalje od svog gola i sveo ga na minimalan broj izglednih prilika. Ipak, ni sam na drugoj strani nije uspeo da pronađe rešenje za zid koji su pred golom Aleksandrosa Pašalakisa podigli Recos i Porozo. Bezuspešno je pokušavao više od sat vremena, a onda je Džejms Vord Prauz poslao prepoznatljiv pas od kojeg nema spasa. Izbacio je omaleni engleski vezista jednim dodavanjem čitavu odbranu gostiju iz igre, a Lukas Paketa je "za dlaku" izbegao ofsajd zamku i iz prve, volej udarcem, matirao do tada vrlo dobrog Pašalakisa.

No, ni tada Mojes nije mogao da odahne, jer tek posle primljenog gola gosti su rešili da podsete kako je Vest Hem ranjiv. I malo je falilo da dođe do boda, samo da je Madi Kamara četiri minuta pre kraja iskoristio stopostotnu priliku. Ipak, bivši vezista Rome zatresao je stativu u toj situaciji. Olimpijakos je tako ostao na četiri boda, dok ih Vest Hem i Frajburg imaju po devet, s tim da londonski tim zbog pobede u međusobnom okršaju (2:1) drži prvu poziciju u grupi.

Lider u svojoj grupi je i Betis pošto je pred svojim navijačima protiv Arisa vezao treću pobedu u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju 4:1 (1:0). Kiparski tim je na poluvreme otišao sa samo golom zaostatka, mada je, s obzirom na prikazanu igru, minus mogao da bude i znatno veći. Ipak, domaćin je u drugom poluvremenu stvari postavio na svoje mesto, a trijumf Betisa mogao je da bude i ubedljiviji da je Nabil Fekir, povratnik u tim posle teške povrede, pogodio jedanaesterac u 76. minutu.

Betis vodi kolo u Grupi C, ali se Rendžers trudi da ga isprati u nadi da će se španski tim okliznuti u jednom trenutku. Škotski velikan je u četvrtom kolu na Ajbroksu savladao prašku Spartu (2:1) i zadržao se na dva boda zaostatka za Andalužanima.

Klub iz Glazgova pitanje je rešio u prvoj polovini prvog poluvremena, golovima Danila i Toda Kantvela u rasponu od svega osam minuta (12. i 20.). Česi su preko Haraslina uspeli da prepolove zaostatak petnaestak minuta pre kraja meča, ali ne i da izbegnu poraz.

Molde de pobedom nad Hekenom (3:1) vratio u borbu sa Karabagom za drugo mesto u Grupi H. Norvežani su već u prvoj polovini prvog dela sa dva gola nagovestili još jednu rutinsku pobedu nad Hekenom. Domaćinu je nadu u eventualni preokret vratio doskorašnji napadač subotičkog Spartaka Srđan Hrstić sredinom drugog dela, samo tri minuta pošto je ušao u igru sa klupe, ali je Kristijan Eriksen svojim drugim golom u završnici meča potvrdio da će se Molde sa sva tri boda vratiti kući.

LIGA EVROPE – 4. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Frajburg - TSC Bačka Topola 5:0 (1:0)

/Rol 24, Egeštajn 56, 80, Vajshaupt 69, Doan 92/

Vest Hem - Olimpijakos 1:0 (0:0)

/Paketa 73/

GRUPA C

Betis - Aris 4:1 (1:0)

/Iglesijas 34, Ruibal 64, Roka 79, Ezalzuli 90+4 - Kokorin 84/

Glazgov Rendžers - Sparta Prag 2:1 (2:0)

/Danilo 12, Kantvel 20 - Haraslin 77/

GRUPA H

Karabag - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Bonifejs 90+3pen/

Heken - Molde 1:3 (0:2)

/Hrstić 65 - Gulrandsen 16, Eriksen 24, 86/



tagovi

OlimpijakosVest HemLiga EvropeBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara