Lukas Paketa (Reuters)
Lukas Paketa (Reuters)

Paketina renesansa od Prestonice mode do obale Rone: U Milanu sam bio šegrt

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 19:54

Brazilac veruje da nije dosegao igrački maksimum iako ga u ovom trenutku francuska javnost doživljava kao jednog od najboljih igrača Lige 1

Otkako je pre nešto više od dve i po godine kročio na tlo Evrope, Lukas Paketa nije igrao bolji fudbal. U Francuskoj se o njemu priča i piše kao o jednom od najboljih fudbalera Lige 1 i jasno je da mnogo više uživa na obali Rone, nego što je to čini u Prestonici mode. Januara 2019. godine stigao je iz Flamenga u Milan u transferu vrednom 38.400.000 evra, ali za godinu i po dana na San Siru jedva da su se videli obrisi njegovo raskošnog talenta.

Po dolasku u Lion, druga priča. U prvoj sezoni na 34 utakmice u svim takmičenjima postigao je deset i namestio sedam golova. U Milanu je odigrao deset mečeva više uz tek jedan pogodak i tri asistencije. Znao je i u Brazilu da veže nekoliko utakmica sa bledim izdanjima, ali nikada mu fudbal nije bio tako neinspirativan kao u dresu Rosonera.

Izabrane vesti

“Ja sam neko ko je uvek mnogo radio. U Milanu sam bio nešto poput šegrta. Nakon tog iskustva, mnogo sam odrastao i napredovao. Ovde sam pronašao prijatelje, novu grupu, ljubav navijača. Pronašao sam samopouzdanje. Spokojan sam. Naježim se kada osetim tu strast na stadionu i mislim da me vole jer se uvek stoprocentno dajem", rekao je Paketa.

Kako je Paketa krenuo, ova takmičarska godina i kvalitativno i statistički mogla bi da mu bude najupečatljivija do sada. Otvorio ju je sa četiri pogotka i dve asistencije u Ligi 1, dok je u Ligi Evrope po jednom bio strelac i asistent. Izvinio se predsedniku, stručnom štabu i saigračima zbog kašnjenja na meč sa Spartom u Pragu zbog kojeg je bio sankcionisan od strane trenera Petera Boša i sada je spreman da nastavi u istom ritmu, a to je postignut ili namešten gol na svakih 117.5 minuta.

"Želim da igram Ligu šampiona sa Lionom naredne sezone. Nisam još dostigao vrhunac u igri. Mogu bolje od ovoga i svakodnevno radim da bih do toga došao", zaključio je Brazilac.

Paketu i saigrače već u subotu od 21.00 očekuje ozbiljan ispit na Grupama stadionu. Na megdan stiže najprijatnije iznenađenje prvenstva, drugoplasirani Lans.


tagovi

Lukas Paketaac milanMilanLionOlimpik Lion

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara