"Navijači San Lorenca uvek naprave dobar štimung na tribinama"
"Navijači San Lorenca uvek naprave dobar štimung na tribinama"

Papini miljenici ruše Lanus, Santos napada Kolumbiju, Botafogo i Gremio čuvaju mreže, a Milionariosi putuju u nebo

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.17. | 12:25

Kopa Libertadores ulazi u samu završnicu, a sada su na redu prvi obračuni četvrtfinala

Navijači San Lorenca uvek naprave dobar štimung na tribinamaNajjače klupsko kontinentalno takmičenje u Južnoj Americi, "Kup oslobodilaca", koji je nama poznatije pod nazivom Kopa Libertadores kreće večeras sa četvrtfinalnim okršajima.

U završnici ovog prestižnog takmičenja očekivano dominiraju ekipe iz Brazila i Argentine. Od osam preostallih timova koji se bore za polufinale, samo Vilsterman (Bolivija) i Barselona (Kolumbija) nisu iz ove dve zemlje. Samim tim, nisu ni favoriti da prođu dalje. Mada, u latinoameripčkom fudbalu prognoze su prilično nezahvalne... Ali krenimo redom.

Izabrane vesti

Prvi duel četvfinala kreće u četvrtak od 00.15 po srednjoevropskom vremenu i sastaju se dva argentinska tima. Lanus je trenutno u "minus fazi" vezavši tri poraza u svim takmičenjima. tako da mu neće biti lako protiv takođe poljuljanog San Lorenca. A tim za koji navija papa Franja nije slavio na poslednja tri meča (poraz i dva puta X). Kada se gleda njihov međusobni skor tek tada je nejasno šta raditi, osim da će doći 3+, ili čak 4+ što se i dogodilo na prethodna tri njihova obračuna.

Dva i po sata kasnije u Kolumbiji na teren istrčavaju fudbaleri Barselone i Santosa.. Zanimljivo je skrenuti pažnju na arbitre u ovom meču, iako to nema veze sa sportskim klađenjem, pošto se treći sudija preziva Popović (Popovits), a četvrti Ostojić (Ostojich)! A što se tiče klađenja, teško je odrediti favorita, a kada su golovi u pitanju, najverovatnije ih neće biti previše. tako da je logičnije probati sa UG 0-2 ili 2+. Čak je i GG pod velikim znakom pitanja.

U isto vreme se igra meč u kojem Botafogo dočekuje Gremio u pravom brazilskom derbiju. Domaćin je u poslednje vreme u nešto boljoj formi od gosta sa kojim uvek igra teške, napete utakmice. Botafogo je favorit samo zato što je domaćin, ali i ovde, po tradiciji ne treba očekivati veliki broj golova.

Malo poznati Vilsterman u petak od 02.45 č će verovatno imati najteži zadatak pošto mu na noge dolazi veliki River Plejt. Div argentinskog i svetskog fudbala odlično igra poslednjih sedmica i u velikom naletu stiže u Boliviju sa namerom da se vrati u Buenos Ajres sa tri boda u džepu. Sigurno da Milionariosima neće biti lako pošto se stadion nalazi na tačno 2.574 m nadorske visine, što znači da će "disati na škrge" već nakon pola sata igre. Biće veoma zanimljivo, a moda dođe i KI X.

RASPORED ČETVRTFINALA KOPA LIBERTADORES

Četvrtak

00.15 (2,15) San Lorenco (2,95) Lanus (3,60)
02.45 (2,30) Barselona (2,95) Santos (3,25)
02.45 (2,60) Botafogo (2,90) Gremio (2,85)

Petak

02.45 (2,95) Vilsterman (2,95) River Plejt (2,50)

(foto: Action Images)

 


tagovi

sportsko klađenjeSan Lorencopapa Franja prviLanusKopa LibertadoresKolumbijaJužna AmerikaGremioBrazilBolivijaArgentinaAndre Santoš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara