Papu Gomez (Reuters)
Papu Gomez (Reuters)

Papu Gomez dopingovan! Sledi dvogodišnja suspenzija

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.10.23. | 14:02

Argentinac koristio nedozvoljene suspstance

Samo tri nedelje po dolasku u Moncu, Alehandro Papu Gomez je najverovatnije završio karijeru!

Argentinski napadač je pao na doping testu i sledi mu dovogodišnja suspenzija, javljaju španski i italijanski mediji.

Izabrane vesti

Zvaničnici antidoping agencije su obavestili Gomeza da je pao na doping testu iz novembra 2022. godine nekoliko dana pred početak Mundijala u Kataru gde je sa reprezentacijom Argentine osvojio titulu i zlatnu medalju.

Test na nedozvoljene supstance je urađen dok je Gomez bio član Sevilje i spremao se za put na Mundijal. Doktori su iznenada posetili trening Sevilje i uradili antidoping kontrolu. Rezultati su došli nedeljama kasnije, a igračeva verzija priče je da je mu je jedne noći bilo loše i da je popio dečji sirup za kašalj bez konsultacija sa klupskim lekarom. Ovakvi postupci nisu dozvoljeni i igrači su obavezni da se za uzimanje svakog leka prvo posavetuju sa medicinskom timom u klubu.

Fudbaler je mesecima znao za situaciju zbhog čega je nedavno i došlo do raskida saradnje sa Sveiljom. Mesecima je čekao na novi klub jer svi zainteresovani su bili upoznati sa situacijom i nisu želeli da ga angažuju. Kada je Monca prihvatila rizik, tek ove nedelje je stigla zvanična odluka o dvogodišnjoj suspenziji.

Gomez ima pravo na žalbu ali su male šanse da će mu kazna biti ublažena. S obzirom da ima 35 godina, ovo praktično znači i kraj ozbiljne karijere.



tagovi

Alehandro GomezdopingMonca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara