(©Starsport)
(©Starsport)

Partibrejker Lalatović srušio očajni Radnički

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 19:07

Temperamentni stručnjak prvu pobedu na klupi Mladosti GAT ostvario baš protiv doskorašnjeg kluba, i to u predvečerje njegove stogodišnjice

Stadion na kome je doživeo najsrećniji trenutak u dosadašnjoj trenerskoj karijeri – osvajanje Kupa Srbije sa Vojvodinom 2020. godine - i na kome u dva mandata, sa dijametralno suprotnim uspehom, predvodio Radnički, Nenad Lalatović pamtiće i po svojoj prvoj pobedi na klupi Mladosti GAT.

Mesec i po dana nakon odlaska iz Niša, vratio se na Čair i baš u predvečerje velikog jubileja Reala sa Nišave, stogodišnjice kluba, pokvario rođendansku žurku Radničkog. Golom Saše Markovića iz 58. minuta, Novosađani su slavili u prvom kolu plej-auta Mozzart Bet Superlige i dobili snažan impuls u borbi sa beg sa dna tabele.

Izabrane vesti

A Radnički? Antipropaganda fudbala – to je još i suviše blaga sintagma za ono što su oni odigrali ovog popodneva. Bez ikakve ideje kako da stignu do protivničkog gola, bez ijedne prave prilike do samog finiša, bez pravog požrtvovanja. Čast pojedincima – na primer reprezentativnom golmanu Rosiću ili Pejoviću, koji je trčao kao navijen, pa dobro, tu i tamo pogrešio u nekom dodavanju, ali takvima se prašta – teško da ovi momci shvataju težinu dresa koji nose i veličinu kluba koji će u ponedeljak obeležiti pun vek postojanja. Kad izgubiš od fenjeraša kod kuće, jasno je da te čekaju porođajne muke u borni za opstanak.

Bez rovitog Savića, Frej je zauzeo poziciju desnog beka, ujedno i imao ulogu bonusa u startnoj postavi. Jamkam je opet menjao poziciju, sa Etonguom je činio kamerunski tandem štopera, a formacija kao protiv Javora, sa dvojicom klasičnih napadača, bila je osvežena viškom kreativnosti u veznom redu, sa Sašom Marjanovićem i Mesarovićem. Tačnije, to je bila ideja, ali od njene realizacije - ništa. Štaviše, ta dvojica prva su zamenjena, odmah nakon primljenog gola.

Na drugoj strani, Lalatović je pojačao odbranu, zaigrao sa trojicom štopera i dva ving beka - Tanasijevićem i Ilićem, a Mladost je još u prvom poluvremenu bila mnogo opasniji rival. U nekoliko navrata pretio je upravo Saša Marković, kao da je najavljivao gol kojim će odlučiti utakmicu, opasno je bilo i kada je Ilić iz prekida pronašao Vujadinovića, a čini se da ni gosti nisu imali dovoljno veštine u napadu da konkretizuju svoju nadmoć.

Ilija Babić, bonus u redovima gostiju, koji je, doduše mnogo više kretnjom nego potezima, pravio dosta pometnje defanzivi Radničkog, upravo je tome poslužio i u 58. minutu i doprineo da lopta stigne do Strahinje Tanasijevića, koji ju je protnuo kroz noge Jamkamu i stuštio se ka golu. Pogodio je stativu, ali se lopta odbila pravo na nogu Saši Markoviću, koji ju je poslao u nebranjenu mrežu, za, ispostaviće se, koanačan rezultat. Jer, znalo se, po trendu poslednjih igara ova dva tima, da će jedan gol najverovatnije i preduditi. 

Pokušao je Šarac uvođenjem gomile ofanzivnih igrača, ali najveća prilika koju je Radnički uspeo da stvori, posle prodora Belakovića i pokušaja Škrbića u 80. minutu, završila se ispred gol-linije intervencijom gostujućih defanzivaca. U nadoknadi vremena udarac Mićina odbranio je golman Knežević.

Prema očekivanjima, zanimljivije nego na terenu bilo je na tribinama, gde je ono malo publike što se okupilo – Meraklije sa juga su bojkotovale i ovu utakmicu zbog njenog termina – sve vreme komuniciralo sa Nenadom Lalatovićem i uglavnom ga provociralo tako što je pružalo glasnu, nikad do sad tako eksplicitnu podršku Draganu Šarcu. Na njihovu žalost, i psihološkiu, ali i taktičku bitku dvojice dugogodišnjih saradnika, dobio je bivši šef...

RADNIČKI – MLADOST GAT 0:1 (0:0)

/Marković 58/

Niš. Stadion Čair.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

Žuti kartoni: Etongu, Pejović (Radnički), Tanasijević, Milić, Janković, Maksimović (Mladost GAT).

RADNIČKI (4-4-2): Rosić 6.5 – Frej 5.5, Etongu 6 (od 85. Petrović -), Jamkam 5, Stojanović 5.5 - Stefan Marjanović 5.5, Pejović 6, Mesarović 5 (od 61. Belaković 6), Saša Marjanović 5 (od 61. Mićin 6)- Petrov 5 (od 73. Cvetković -), Škrbić 5.

MLADOST GAT (3-1-4-2): Knežević 6.5 – Hakman 6.5, Vujadinović 7, Ćosić 6.5 – Maksimović 6.5 – Tanasijević 6.5 (od 69. Janković -), Marković 7.5 (od 82. Bjeloš -), Denić 6, Ilić 6.5 – Babić 6 (od 82. Mituljikić -), Milić 6 (od 75. Vidakov -).

Igrač utakmice: Saša Marković (Mladost GAT) 7.5.

 

SUPERLIGA, PLEJ-AUT, 1. KOLO:

Petak

Radnički Niš - Mladost GAT 0:1 (0:0)

/Marković 58/

19.00: (2,45) Kolubara (3,20) Mladost Lučani (2,75)

Subota

14.00: (2,15) Napredak (3,20) Spartak (3,30)

16.30: (2,30) Javor (3,20) Radnik (3,00)



tagovi

Radnički NišNenad LalatovićMladost Novi SadMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara