Partizan nikad ne odustaje: Ne igra kao pre, dobija kao uvek – da navijačima srce stane (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 02.12.23. | 17:34

Pogodak Zahida u 88. minutu usmerio crno-bele ka pobedi, koju je u nadoknadi podebljao Saldanja sa penala – 3:1

Do pre nekoliko sedmica se činilo da je nepobediv, sad je jasno koliko je ranjiv, ali i tad i sad može da se konstatuje da se Partizan nikad ne predaje. I kad je u kadrovskim problemima, suočen sa još jednim kiksom, priteran uza zid kvalitetnim izdanjem Vojvodine našao je način da razoruža zahtevnog protivnika i ostane na prvom mestu tabele, iako se čini da je igrački u padu. I tako usporen, u poređenju sa prikazom u minula dva meseca, slavio je pobedu u jednom od dva derbija 17. kola Mozzart Bet Superlige Srbije i spokojno čeka drugi interesantan duel ovog vikenda u kome će Crvena zvezda gostovati u Kruševcu – 3:1.

Pritisak na leđa branioca titule prebacio je Gajas Zahid, dovoljno spretan da u 88. minutu posle flipera u kaznenom prostoru Novosađanja savlada inače uverljivog Lazara Carevića, Lale uskrati za bod koji su izdanjem u drugom poluvremenu zaslužili, a lidera vrati na pobedničku stazu, iako je svima u Humskoj jasno da Parni valjak mora bolje i da je u padu. Čak i kad je pobeda ubedljiva hicem Saldanje u nadokandi.

Izabrane vesti

Ako je i takav uspeo da pobedi onda to nešto govori o karakteru ovog tima. Slično je bilo protiv IMT-a, Radnika, nedavno na meču sa Čukaričkim, sad opet dva gola u završnici. Previše detalja da bi bilo slučajno. Pre će biti trend.


Ovaj meč može da se posmatra iz raznih perspektiva. Na Topčiderskom brdu moraju da budu zadovoljni bodovima, ne baš i igrom pošto je Parni valjak usporio i više ne liči na mašinu koja je „gutala“ sve pred sobom, dobijala utakmice što spretno, što srećno, međutim, i dalje dobija. Onako kako je to inače radio. Navijači bi poželeli da ne bude uvek ovako, da ne mora srce da im preskače zbog onoga što se dešava na terenu, ali i oni posmatraju tabelu i deluju srećno.

Srećan je i Frank Kanute, zbog prvenca po dolasku u srpski fudbal, u situaciji kad se činilo da klizi da lider još jednom kiksu. Senegalac nije dozvolio reprizu meča sa Topolčanima, zategao je praćku kad mu se lopta odbila pred noge posle pokušaja Bibarsa Natha i tako postao 12. različiti fudbaler crno-belih koji je pogodio cilj. Taj njegov hitac, neuhvatljiv za generalno sjajnog Lazara Carevića, pokazao da tim Igora Duljaja ima na koga da se osloni i kad nema na raspolaganju bolesnog Nemanju Nikolića i povređenog Ksandera Severinu.

Taj Kanuteov pogodak privrememo je prikrio manjkavosti uočene tokom duela sa Čukaričkim (nekako iščiupao pobedu) i TSCa-om (pretrpeo rezultatsku katastrofu) pošto je Vojvodine pretila da „uštine“ bod na Topčiderskom brdu. Delovalo je u jednom trenutku da će neće biti stresa na tribinama, ali sa Partizanom su tenzije zagarantovane. I to samo dva minuta pošto nije realizovao zicer da duplira prednost i uvede utakmicu u mirnije vode. Mateus Saldanja je promašio ono što ne bi smeo, što je u poslednje vreme sve konkretnija Vojvodina znala da kazni. Maltene samo dva minuta posle te šanse brazilskog špica, koju je rukometnom intervencijom osujetio Lazar Carević, Uroš Nikolić re revanširao Kanuteu i sam prvim golom u sezoni doneo Novosađanima ono što su igrom zaslužili.

Po šansama, ulascima u kazneni prostor, broju kornera i načinu na koji je opteretio odranu Lala Partizan je ovu pobedu zaslužio, ali je utisak da je igrački u padu, da šanse koje je ranije koristio sad ne može tako lako da pretvori u pogotke. Naročito se to odnosi na pokušaje Alda Kalulua, pošto je u pojedinim situacijama želeo hleba preko pogače, hteo sam da završava akcije umesto da više kombinuje sa kolegama. Mada, nije samo do njega. Koliko god bio uticajan, Bibars Natho je pokazivao znake nervoze, lopta je bežala i Gajasu Zahidu, saigrači nijednu veliku šansu nisu spremili Saldanji sat vremena, a onda kad mu se ukazala reakcija golmana Carevića spasla je Vojvodinu većeg potonuća i to je Popovićeva ekipa znala da naplati.

I pre toga Vojvodina je jasno stavila do znanja da se u Humskoj neće samo braniti. Krilni fudbaleri poput Filipa Malbašića i Alekse Vukanovića su probali da razvuku odbranu Partizana, koliko-toliko da probiju uticajem krila da opterete poslednju liniju domaćina, bilo je situacija kad je tim Ranka Popovića delovao otresito, a moguće da su i izmene šefa stručnog štaba (ulaski Andrije Radulovića i Normana Kembela) Lala predstavljale signal gostima koje koridiore da koriste. Osetila je Voša da bi mogla da napadne po boku i tako je, baš posle tog promašaja Sladanje, usledio centaršut Dejana Zakića na čelo Uroša Nikolića čije pojavljivanje iz drugog plana je bio fatalno po Aleksandra Jovanovića.

Tako je Vojvodina potvrdila da je u zaletu, jer je prethodno dobila TSC u gostima i nosila se sa Crvenom zvezdom. Iako je poražena, zbog uticaja Lazara Carevića (crnogorski golman skupio 11 odbrana, između ostalog zaustavio i pokušaj Siniše Saničanina, u sastavu usled povrede Svetozara Markovića), imala bod u džepu, ali spretnost Zahida (uz možda prvu grešku čuvara mreže Novosađana) i kasnije jedanaesterac koji je realizovao Mateus Saldanja postarali su se da bodovi ostanu u Beogradu.

PARTIZAN - VOJVODINA 3:1 (0:0)

/Kanute 53. Zahid 88, Saldanja 90 - Nikolić 67/

Sudija: Miloš Milanović

Gledalaca: 4000

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović 6 – Stojković 6 (od 76. Filipović 6), Ilić 6, Saničanin 7, Antić 6 – Kanute 7 (od 60. Menig 5,5), Belić 6 – Kalulu 5,5 (od 94. Trifunović - ), Natho 6,5 (od 76. Baždar -), Zahid 7 – Saldanja 6.

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 7 – Lazarević 6,5, Rosić 6, Crnomarković 6, Giorbelidze 6,5 – Milosavljević 6, Zukić 6,5 – Vukanović 6,5, Nikolić 7, Malbašić 6,5 (od 46. Kembel 6,5) – Ivanović 5 (od 57. Radulović 6).

Igrač utakmice: Zahid (Partizan) 7.


MOZZART BET SUPERLIGA - 17.KOLO

Petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)

/Suma 47, Šćepović 90+4/

Spartak - Radnik 1:0 (1:0)

/Tošeski 13/

Subota

Mladost Lučani - Železničar 1:0 (0:0)

/Eze 46/

Partizan - Vojvodina 3:1 (0:0)

/Kanute 53, Zahid 88, Saldanja 90 pen - Nikolić 67/

19.00: (2,40) Voždovac (3,35) IMT (2,95)

Nedelja

13.00: (1,55) Čukarički (4,00) Radnički 1923 (6,25)

15.00: (13,0) Napredak (6,25) Crvena zvezda (1,23)

17.00: (1,50) TSC (4,20) Radnički Niš (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Igor DuljajRanko PopovićBibras NatkoAldo KaluluFrederik KanuteAleksa VukanovićUroš Nikolić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara