Foto: MN Press
Foto: MN Press

PARTIZAN OCENE - Banjak dirigovao odbranom, Sadikova partija za zaborav, Natho spavao do penala

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.08.20. | 23:14

Miloševićev tim je lani mnogo bolje izgledao na evropskoj sceni

VLADIMIR STOJKOVIĆ - Bez ocene za kapitena Partizana. Jer, pravog posla nije ni imao. Jeste RFS pokušavao povremeno da napadne, bilo je nekih centaršuteva sa boka, ali osim hvatanja te dve-tri lopte Stojković nije imao nijedan udarac u gol da odbrani. Ipak, sve vreme je terenom odzvanjao njegov glas, "nameštao" je ekipu tokom cele utakmice, videla se njegova snaga autoriteta kada stoji na golu Partizana.

NEMANJA MILETIĆ 6 - Najslabija karika u odbrani. U opasnim zonama je napravio prekršaj pred kraj i izgubio duel u prvom delu iz koje je mogla da se rodi velika šansa. Išao je Miletić u napad, pokušavao da doprinese u ofanzivi, ali ni tu nije bilo nekog velikog uspeha. 

Izabrane vesti

MAKI BANJAK 6,5 - Siguran. Potpuno je iskontrolisao sve što se dešavalo u njegovom polju delovanja, dominantan u skoku, čvrst u duelima, precizan u pasu. Istina, nije ovaj meč bio ni neki preveliki izazov za njega, Letonci pogotovo u drugom poluvremenu gotovo da nisu prešli centar, ali i to što je bilo posla, Banjak je odradio korektno.

UROŠ VITAS 6,5 - Ni za njega ovo nije bila preteška utakmica, nekog velikog posla nije bilo. Korektno odrađen posao, bez kikseva, nekoliko izbacivanja iz šesnaesterca posle centaršuteva sa strane. Uglavnom, četvrta uzastopna utakmica bez primljenog gola je velikim delom i njegova zasluga. Nije mu trebao izlet u napad dva minuta pre kraja, moglo je da se zakuva pred golom Partizana...

SLOBODAN UROŠEVIĆ 6,5 - Dobio je pregršt duela, jednom stigao da zatvori i na kontra strani. Sa njegovog boka problema nije bilo. Borbenost na maksimumu, kao običaju. Zamerka ostaje na ofanzivi, gde ga sve manje u poslednje vreme. A i kada je otišao, dve lopte je poslao na tribine.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 6 - Jedna tuti-fruti partija crnogorskog reprezentativca. Svega je bilo u njegovoj igri. I milion presečenih lopta i dobijenih duela, ali i grešaka u dodavanjima, izgubljenih borbi. Veliki doprinos je dao kod odbramenih prekida, ali kod nekih jačih rivala moraće to mnogo bolje i sigurnije.

SAŠA ZDJELAR 6 - Kao neko nepisano pravilo da onako kako odigra Saša Zdjelar, takav je i generalni utisak Partizana. Imao je motorino crno-belih daleko boljih partija od ove. Pretrčao je ponovo kilometre, oduzimao lopte, ali i grešio u dodavanjima više nego obično. Kod ovako defanzivno orijentisanih ekipa očekuje se Zdjelarov veći doprinos i u napadu, organizaciji igre. Pogotovo u prvom delu sve je išlo sporo, bez ideje, kao i kod cele ekipe.

TAKUMA ASANO (do 92.) 6,5 - Najagilniji igrač Partizana u prvom poluvremenu. Prva opasna situacija na meču bila je njegova, već u 4. minutu. Imao je i dva dobra pokušaja sa distance. U drugom delu manje upadljiv, ali i on je istrpeo verovatno najveće "batine" otkako je došao u Humsku. U dobroj je formi Japanac, nedostajao mu je gol da upotpuni utisak.

BIBARS NATHO (do 90.) 6,5 - Nemilosrdan egzekutor sa bele tačke, pouzdan kao švajcarski sat. Ali, sve osim toga bilo je ispod nivoa na koji je izraelski vezista navikao crno-belu publiku. Propustio je dobru šansu u 24. minutu, a posle toga ga gotovo nije ni bilo na terenu sve do penala. Tek nakon toga su viđena njegova dva prepoznatljiva pasa kojima se stvaraju gol šanse, ali sve kada sa sabere - vrlo skromno.

FILIP STEVANOVIĆ 6 (do 72.) - Nikako da se mladi Stevanović prene ove sezone, kao da su mu noge i dalje vezane pričama o transferima, velikim klubovima... Doneo je crno-beli tinejdžer penal koji je otvorio vrata 2. kola kvalifikacija, ali od njega se očekuje mnogo, mnogo više. Nije bilo prodora, driblinga ka šesnaestercu, udaraca sa distance, a nemalo puta je pogrešio u pasu.

UMAR SADIK 6 - Odavno se napadač Partizana nije namučio protiv nekog štopera kao protiv Lipuščeka. Defanzivac RFS-a je "jahao" na Sadiku celu utakmicu, prilično ga je "prebio", ali je dobio i nekoliko čistih duela u borbi za loptom. Nije Sadik uspeo ni da uđe u pravu šansu, u prvom poluvremenu je bio i totalno odsečen, a u drugom u dva navrata ga je Natho lepo proigrao, ali je lopta zapela za nogu visokom Nigerijcu i obećavajuće situacije su propale. Najbolji potez je imao u finišu, solo prodor koji je na kraju lošim dodavanjem pokvario Natho.

IZMENE

SEJDUBA SUMA (od 72.) - Čim je ušao u igru, Partizan je delovao lepršavije, ali nije uspeo da uradi i nešto konkretno čime bi zaradio ocenu.

MILAN SMILJANIĆ (od 90. ) - Prekratko na terenu za ocenu.

DENIS STOJKOVIĆ (od 92.) - Prekratko na terenu za ocenu.

TRENER

SAVO MILOŠEVIĆ 6 - Prvi deo je bio potpuna katastrofa i ta igra je unela zebnju u srca navijača, jer koliko god RFS bio tim daleko ispod Partizana po kvalitetu, često kada crno-beli spavaju na terenu, stiže ih kazna. Viđali smo to ove sezone i u Superligi. Najavio je Milošević uoči početka takmičarske godine da je našao rešenje kako da njegov tim ruši protivničke bunkere, ali premijerni meč u Evropi govori da tu i dalje nije sve posloženo kako bi trebalo.Sporo, bez ideje, anemično, a nije bilo mnogo bolje ni u drugom delu do gola. Tek posle vođstva, proigrao je Partizan, doduše ponovo bez dovoljno koncentracije i u nekoliko stvorenih prilika da drugim golom reši utakmicu. Crno-beli su lani mnogo bolje izgledali na evropskoj sceni u ovoj fazi takmičenja, Milošević će morati brzo da popravlja igru Parnog valjka, jer ovaj sistem kvalifikacija je previše rizičan za ekipe koje su u stanju da bace u vodu celo poluvreme bez ikakve igre.


tagovi

oceneVladimir StojkovićNemanja MiletićMaki BanjakUroš VitasSlobodan UroševićAleksandar ŠćekićFilip StevanovićBibars NathoUmar Sadik

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara