Detalj sa prvog meča (Star sport)
Detalj sa prvog meča (Star sport)

Partizan uvek nađe način da preživi

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 09:44

Crno-beli u dosadašnjem toku sezone sjajno reagovali posle poraza, što hrabri navijače pred gostovanje u Lučanima (13.30, TV Arena Premium)

Odbrana mu nije uverljiva, može da se diskutuje kakva mu je i igra kad na terenu nije nosilac poput Mateusa Saldanje, ima onih koji će konstativati da je veliki broj utakmica dobio srećno, međutim, Partizanova velika odlika ove sezone jeste da uvek uzvrati udarac kad rival pomisli da ga je nokautirao. Dok ga gleda sa patosa, u stanju je da se pridigne i brže od očekivanog se oporavi.

To se od crno-belih očekuje tokom nedeljnog gostovanja u Lučanima (13.30, TV Arena Premium 1). Na duel sa Mladosti stiže posle poraza od Naprtetka (0:1) kojim je pao na drugo mesto na tabeli Mozzart Bet Superlige. Argumente da bi mogao brzopotezno da se vrati na pobedničku stazu već je nudio i zato mu navijači, koji će se u velikom broju pojaviti i u Dragačevu, veruju.

Izabrane vesti

Na početku sezone baš i nisu, usled razočaravajućeg učinka u prošloj i brzog završetka „druženja sa Evropom“. Mada, još letos se videla kod crno-belih sposobnost za preživljavanjem. Ne odustaju i kad mnogi smatraju da su gotovi.

Tako se desilo da posle gostovanja u Azerbejdžanu i poraza od Sabaha savlada niški Radnički; oba put kad je stradao od Nordjselanda u kvalifikacijama za Ligu konferencije se dizao i do matirao Javor i IMT; posle kapitulacije pred TSC-om je savladao Vojvodinu; posle Niša – gde je izgubio 1:2 – naleteo je i Radnički iz Kragujevca, sapleo se, skliznuo na drugo mesto na tabeli, u sumornoj atmosferi sačekao večiti derbi i – slavio.

Ovaj Partizan je teško „poništiti“. Kao kad u stripu aždaji odseku jednu glavu, odmah nikne druga. Zato se Grobari nadaju da je neuspeh u duelu sa Kruševljanima tek privremena slabost i da bi mogli da vide miljenike kako opet dobijaju meč.

Gajas Zahid daje gol protiv Mladosti - kvota, 3,80

A protiv Mladosti su slavili u poslednjih pet. Doduše, Mladost je znala da bude i neprijatna po njegove ambicije, jer je u Lučanima dobila meč 2019, kao i 2021. Sad je jedan od kandidata za plasman na međunarodnu scenu i eventualnom „trojkom“ bi prebolela poraz u Bačkoj Topoli. Njen teren je njena snaga, pošto je kod kuće od minulih pet mečeva dobila čak četiti i sa Tomislavom Sivićem na klupi neguje jasne principe u igri.

Ima ih i Partizan, samo što ni u 26. kolu Mozzart Bet Superlige nema Mateusa Saldanju, jer Brazilac i dalje nije spreman da se takmiči, jer oseće posledice povrede. A prvi je strelac tima i kad on nije na terenu, videlo se protiv Napretka, Parni valjak se muči prilikom realizacije. Tad je Samed Baždar propustio makar pet dobrih prilika za gol, a kako će i danas biti prva opcija u napadu na njemu je da pokaže da jedna loša utakmica ne ostavlja traga.

Baš kao što je slučaj sa crno-belima.

Projektovani tim Partizana za meč u Lučanima je u formaciji 4-2-3-1: Jovanović – Stojković, Marković, Kovačević – Ovusu, Zahid – Kalulu, Natho, Goh – Baždar.

MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)

/Lutovac 72/

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Miletić - Adžić/

Spartak - TSC 2:4 (0:2)

/Mijić 58, Ubiparip 65 - Radin 17, Ćirković 29, 73, Jovanović 54/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Petrović 85/

Nedelja

13.30 (7.50) Mladost Lučani (4.40) Partizan (1.45)

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)





tagovi

FK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara