Ambijent u Humskoj (© MN Press)
Ambijent u Humskoj (© MN Press)

Partizanova poruka navijačima: Ne preskačite ogradu, ne ulazite na teren, na korak smo od oštrih sankcija

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 10:36

„Navijajte fer i ne dovodite u pitanje bezbednost aktera utakmice“, poručuju crno-beli pred revanš sa Santa Klarom

U prvom planu je teren, mada je Partizanu bitno i šta će se dešavati van njega. Fokus crno-belih je na rezultatu revanša sa Santa Klarom, traži se pobeda vredna plasmana u Ligu konferencije, a istovremeno će se voditi računa o ponašanju publike, jer crno-beli ne žele da dođu u situaciju da neki od potencijalnih mečeva grupne faze igraju bez pomoći sa tribina.

Ta opasnost nadvila se nad Humskom usled niza propusta u organizaciji nekih prethodnih utakmica i ne baš savršenog ponašanja publike, zbog čega su iz kancelarija na stadionu poviše Auto-komande pozvali gledaoce na pristojno ponašanje i isključivu pomoć timu.

Izabrane vesti

Proglasu iza koga stoje čelnici, igrači i članovi stručnog štaba objavljujemo u celosti, uz neophodnu redakcijsku opremu teksta.

Partizan večeras igra najvažniju utakmicu na početku nove sezone i ona je poslednji stepenik do grupne faze Lige konferencija. Usled velikog broja disciplinskih prekršaja na evropskim utakmicama u poslednjih nekoliko sezona, izazvanih nepoštovanjem propisa UEFA (paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava u teren, prekršaji u vezi sa rasizmom, utrčavanje publike na teren, blokiranje prolaza na tribinama i slično), Partizan je na korak od izuzetno oštrih sankcija u narednim evropskim utakmicama, ukoliko se ovi prekršaji ponove.

Apelujemo na sve gledaoce koji budu došli na stadion da daju podršku svom klubu, da pored fer i sportskog navijanja uz poštovanje svih kovid-19 mera, bez obzira na konačan ishod utakmice, za koji svi verujemo da će biti pozitivan, ni u kom slučaju ne preskačite ogradu i ne ulazite na teren.

Bezbednost svih aktera utakmice se ni na koji način ne sme dovesti u pitanje, te bi eventualno utrčavanje publike na teren, čak i u slučaju pobede FK Partizan, od strane UEFA delegata bilo evidentirano i protumačeno krajnje negativno, a klub u tom slučaju može očekivati i oštrije sankcije nego što je igranje narednih utakmica bez prisustva publike.

Stoga, molimo vas da zajedničkim snagama poguramo večeras „Parni valjak“ do pobede i svu energiju usmerimo na navijanje i ljubav prema voljenom klubu“, poručuju iz Partizana.

Na sličan način razmišlja i Ivan Obradović.

Zna se koliko su navijači bitni. Opet se vratila euforija i emocija kod mene kao pre mnogo godina kada sam odlazio iz kluba, kada je bio krcat stadion. Očekujem da svi budu pozitivni, da nas guraju do kraja, šta god se dešavalo na terenu, i da zajedno prođemo”, poručuje levi bek Parnog valjka, koji će odmeniti suspendovanog Slobodana Uroševića.



tagovi

FK PartizanLiga konferencijeGrobari

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara