Foto: twitter.com/ReadingFC
Foto: twitter.com/ReadingFC

Paunović konačno dobio prava pojačanja: Halilović i Baba Rahman stigli na Madejski

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 18:42

Hrvat stigao kao slobodan igrač, reprezentativac Gane na pozajmicu iz Čelsija

Slab početak sezone za Reding, samo tri boda posle četiri kola. Čini se da su glavni razlog za razočaravujće rezultat povrede, ali i neaktivnost na letnjoj pijaci. Nekoliko važnih igrača je napustilo ekipu, a uprava kluba je sačekala finiš prelaznog roka kako bi Veljku Paunoviću dovela adekvatna pojačanja. Posle Džuniora Hojleta, ugovore sa klubom parafirali su i bivši igrač Barselone i Milana Alen Halilović, kao i defanzivac Čelsija Abdul Rahman Baba.

Važio je 25-godišnji Halilović svojevremeno za veliku nadu hrvatskog fudbala. Jako mlad je otišao u Barselonu, ali se nije snašao na Kamp Nou. Usledile su pozajmica, pa odlazak u HSV. Nije uspeo da pronađe mesto ni u Hamburgu, a posle kratke epizode u Las Palmasu, Milan je odličio da mu ukaže šansu. Posle pozajmica u Standardu i Herenvenu i svega tri upisana nastupa za Rosonere, stigao je u Englesku. Kao slobodan igrač je u novembru prošle godine potpisao za Birmingem.

Izabrane vesti

Istekao mu je ugovor sa klubom ovog leta, posle 17 nastupa i jednog pogotka nije dobio novi. Stigla je ponuda Rojalsa, pa se Halilović kao slobodan igrač preselio u Reding. Parafirao je jednogodišnju saradnju.

Iza sebe ima 230 nastupa u sedam različitih zemalja, osvojio je Kup Kralja, dva puta titulu u domovini i jednom Superkup. Istakao je da je odavno u kontaktu sa trenerom Paunovićem.

"Jako sam srećan što sam ovde. Da budem iskren, već nedeljama pričam sa Paunom. Jako ga poštujem i znam da me je želeo ovde", izjavio je Halilović po potisivanju saradnje.

Uz ofanzivnog vezistu iz Hrvatske, danas je na Madejski stadionu predstavljeno i pojačanje za defanzivu. Omara Ričardsa, koji je otišao kao slobodan igrač u minhenski Bajern odmeniće Baba Rahman. Reprezentativac Gane je opsle tri godine provedene u Bundesligi (Grojter i Augsburg) skrenuo pažnju Čelsija. Potpisao je za Plavce 2015. godine, ali je do danas upisao svega 23 nastupa za tim sa Bridža. Kalio se u Šalkeu, Remsu, Majorki i minule sezone PAOK-u, a sada će po prvi put zaigrati u Čempionšipu. Vezan je ugovorom za Plavce do leta 2024. godine, a za Rojalse će igrati na pozajmici do kraja tekuće takmičarske godine.

Rastao se Reding tokom leta sa velikim brojem fudbalera, najviše se oseća odlazak Majkla Oliza, koji se za 9.300.000 evra preselio u Kristal Palas. To je sav novac koji je klub dobio na ime prodaja. Zato se našao u poziciji da može da dovodi samo slobodne igrače i pozajmicama krpi rupe. Najpre je iz Votforda do kraja sezone stigao mladi vezista Tom Dele Baširu, potom je ugovor sa klubom potpisao 31-godišnji Hojlet. Videćemo da li je angažovanjem Halilovića i Babe Rahmana zatvorio prelazni rok.



tagovi

Veljko PaunovićRedingAlen HalilovićBaba Rahmanletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara