Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Paunović poranio sa pripremama, sprema čistku u Meksiku

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 16:07

Srpski trener će se u noći između ponedeljka i utorka upoznati sa igračima Gvadalahare Čivasa

Srpski trener Veljko Paunović otputovao je u Meksiko, gde je zvanično promovisan kao nivi trener Gvadalahare Čivasa. Iako Klausura počinje tek 6. januara, on će već u noći između ponedeljka i utorka okupiti ekipu, kako bi započeo pripreme na vreme.

Čivas je razočarao u Aperturi, bio je deveti u ligaškom delu, a potom je zaustavljen u osmini finala plej-ofa od strane Pueble posle jedanaesteraca. Zato je i došlo do velikih promena u klubu, nekadašnji fudbaler Real Madrida Fernando Jero je postao novi sportski direktor, a njegov prvi potez je bio dovođenje Paunovića za trenera umesto Marsela Leanja.

Izabrane vesti

Očekuje se da Španac i Srbin naprave ogromne rezove u timu i Klausuru iskoriste da renoviraju ekipu za naredno leto i novu sezonu. Prvi krupni potezi će se praviti već ove zime, zato je Paunović i okupio ekipu, kako bi uživo mogao da proceni na koje igrače će moći da računa.

Svi moraju da se pokažu najbolje što mogu. Svi moraju da razumeju zašto su ovde. U prošlosti je bilo i dobrih i loših stvari, ali sada se kreće od nule. Počev od mene, svakog dana svi moramo da se dokažemo da bismo ostali u ovom klubu“, kazao je Paunović.

Nekadašnji selektor omladinske reprezentacije Srbije je radio u Severnoj Americi, vodio je člana MLS Čikago Fajer. Ipak, to nije dovoljno da bi ga uvek zahtevni navijači u Meksiku primili raširenih ruku.

Znam da moram da se dokažem svima, prvenstveno igračima. Mislim da imam dovoljno znanja, iskustva i integriteta da uspem u tome. Znam kako da doprem do fudbalera i to mi je primaran cilj. Kada u tome budem uspeo, rezultati će nam biti mnogo bolji“, uverava Paunović.

Jero se, pre nego što je saznao da će dobiti posao u Meksiku, ugovorom obavezao sa španskom televizijom da bude stručni konsultant na Mundijalu u Kataru. Zbog toga tokom novembra i prve polovine decembra neće moći da bude direktno uz Paunovića i ekipu, ali je u Zapopanu ostavio svoja dva bliska saradnika Huana Karlosa Martineza Kastrehona i Frana Pereza Lazara. Paunović će sa njima da obavlja konsultacije, dok će Jero pomagati iz Azije koliko bude u mogućnosti.

Paunović na početku priprema neće imati na raspolaganju dvojicu igrača, koji su se našli na spisku selektora Meksika Heralda Martina. U pitanju su vezista Roberto Alvarado i napadač Aleksis Vega.

Gvadalahara Čivas je 12 puta bila šampion Meksika, ali već pet godina traje post. Poslednji trofej je osvojila još 2017. godine, kada je bila najbolja u Klausuri.


tagovi

Veljko PaunovićČivas GvadalaharaFernando JeroMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara