Nik Poup (©Reuters)
Nik Poup (©Reuters)

Pauza kraća od očekivane, ali neće proći bez operacije

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 12:14

Nik Poup moraće da bude podvrgnut hirurškom zahvatu

Nevolja za nevoljom. Njukasl je poterao ozbiljan maler. Nik Poup povredio se protiv Mančester junajteda, dislocirao je rame i prve prognoze bile su da će van terena biti pet meseci. Klub sa Sent Džejms Parka se navodno bacio u potragu za novim čuvarom mreže, David de Hea je jedna od meta, a u međuvremenu su stigle ohrabrujuće informacije.

Pauza će biti nešto kraća od očekivane. Prvi golman Svraka ne bi trebalo da odsustvuje sa terena duže od četiri meseca, ali povratak neće biti moguć bez operacije. Biće podvrgnut hirurškom zahvatu, kako bi se ubrzao ceo proces.

Izabrane vesti

Edi Hau je potvrdio da Nika Poupa čeka duža pauza i da problem sa ramenom ne može da bude rešen bez intervencije.

“Biće operisan. Nema sumnje da mu je potrebna hirurška intervencija, tako da će van terena biti neko vreme, oko četiri meseca”, poručio je trener Njukasla.

Može se očekivati da klub sa severo-istoka Engleske krene po Davida de Heu. Ili nekog drugog golmana, međutim, Edi Hau insistira na tome da veruje u rezervnog čuvara mreže Martina Dubravku.

“Zaista verujemo u Martina Dubravku, oduvek sma imao visoko mišljenje o njemu. Martin je golman top klase”.

Nik Poup je drugi put u karijeri dislocirao rame, prethodno je istu povredu doživeo braneći boje Barnlija. Tada je odsustvovao preko pet meseci. Bio je to težak udarac za klub sa Tarf Mura, kao što je i za Njukasl.

“Ozbiljan udarac za nas, očekivali smo da će tako i biti čim smo posle utakmice videli da je u pitanju dislokacija. Stvarno smo se plašili najgoreg. Čudna povreda, nije bilo razloga da se desi u tom trenutku… Ali, njegov skok je bio malo drugačiji i sada, nažalost, imamo još jednog povređenog igrača”, podvukao je Edi Hau.



tagovi

Nik PoupNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara