(@Starsport)
(@Starsport)

Pavkov skočio na debiju za Čuku i dao gol za pobedu

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.03.24. | 20:31

Brđani u drugom poluvremenu do preokreta protiv Napretka - 2:1

Vratio se Milan Pavkov u srpski fudbal posle ne baš uspešne epizode u Saudijskoj Arabiji i nastavio tamo gde je stao kada je otišao iz Crvene zvezde - sa davanjem golova. Nekadašnjem miljeniku i junaku pobede nad Liverpulom navijači Crvene zvezde pevali su "Hej Pavkov, skoči daj gol glavom", a upravo na taj način visoki napadač matirao je Vladimira Savića i doeno pobedu pobedu Čukaričkom u okršaju sa Napretkom - 2:1.

Svega osam minuta od ulaska u igru u 81. bilo je potrebno Pavkovu da postigne prvenac u dresu svog novog kluba. Da priča bude još interesantnija, gol je dao na asistenciju Nemanje Milojevića, sina Zvezdinog trenera Vladana, pod čijom komandom je doživeo najlepše trenutke u karijeri.

Izabrane vesti

Imao je Napredak remi u šaci do pretposlednjeg minuta meča na Banovom brdu, ali je Čukarički uspeo da preokrene i prekine seriju bez poraza tima Vladimira Gaćinovića. Kruševljani su vodili nakon prvog poluvremena golom Bastajića, u nastavku Miladinović i Pavkov vratili Čukarički na četvoro mesto na tabeli, koje im je ranije danas preoteo kragujevački Radnički.

Otvoren fudbal videli smo na Banovom brdu u prvom poluvremenu. Čukaričkom je pripao posed iz koga su se izrodili neki ozbiljni napadi, dok je Napredak iz kontri opasnije pretio. Iz jedne takve, taman kad su svi mislili da će sudija Radaković uzeti pištaljku i poslati ekipe na pauzu, Stefan Jovanović je krenuo u ofanzivu sa svoje polovine, uradio veliki deo akcije u kojoj je, u završnici, Bastajić uzeo loptu na ivici šesnaesterca, predriblao odbranu domaćinu i smestio loptu prelepim udarcem u rogalj gola Filipovića za prednost Čarapana na poluvremenu. Koliko taj gol znači bivšem fudbaleru Vojvodine pokazale su suze posle pogotka, a podsetimo, ovo je drugi gol Bastajića nakon povratka posle povrede, na drugom uzastopnom meču u šampionatu. 

Mogao je iskusni krilni napadač i pre toga da se upiše u strelce. Posle šuta Marjanovića iz slobodnog udarca, lopta je od prečka došla do gol linije, odbila se od nje, na nju natrčao Bastajić, ali je odbrana Brđana sada dobro odreagovala i izbacila loptu u korner. Čukarički je u prvom delu najopasnije pretio preko Brazilca Meloa, koji je iz jedne akcije pogodio stativu. Posebno napadački orijentisani Brđani su bili nakon povrede Mršića, još jednog štopera Napretka koji je morao da izađe iz stroja, te je Gaćinović na teren kao zamenu morao da pošalje Dušana Stoiljković, čija je primarna uloga ofanziva. Ta promena značila je da je rezervista Čarapana otišao na poziciju levog beka, dok je Vukajloviću pripala uloga u sredini odbrane. No, kako je Čukarički pojačavao ritam na protivničkoj polovini, tako se bližio trenutak koji je goste odveo u prednost.

Ništa nije menjao Gordan Petrić na pauzi, verovao je startnoj postavi, a baš to isplatilo mu se već u 48. minutu. Stevanović je dobro zavrnuo loptu u kazneni prostor gostiju, iz drugog plana pojavio se Igor Miladinović i glavom, skoro nesmetano, smestio loptu u mrežu za svoj deveti gol u šampionatu. Sjajna brojka za dvadesetogodišnjak, koji je i danas bio prilično raspoložen na terenu.

Očekivalo se u tim trenucima da Čukarički dobije inspiraciju za još jači pritisak, ali je sada Napredak probao da češće drži loptu u nogama. Iz tog poseda imali su Čarapani dve dobre šanse, obe glavom, najpre Bastajića, pa Majdevca, ali je oba puta lopta otišla daleko od gola Filipovića

Onda smo u 60. minutu mogli da vidimo dva gola igrača Čukaričkog. Najpre je Tošić zamalo ubacio loptu u svoju mrežu, da bi iz kontre Ivanović bio neprecizan.

Završnica meča donela je debi Pavkova u dresu Čukaričkog, a baš taj detalj ispostaviće se ključnom odlukom Petrića na meču. U 89. minutu posle slobodnog udarca Milojevića, bivši napadač Crvene zvezde bio je najprisebniji i doneo preokret na Brdu, kojim se Čukarički vratio na četvoro mesto na tabeli i prekinuo Napretkov niz od pet mečeva bez poraza.


MOZZART BET SUPERLIGA - 23. KOLO

ČUKARIČKI - NAPREDAK 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89- Bastajić 45+3/

Beograd

Stadion Čukaričkog

Sudija: Radaković Nikola

Čukarički: Filipović 6,5 - Stevanović 6,5, Jovanović 6, Vranješ 6, Tošić 6,5 - Sisoko 7, Docić 6,5 (od 81. Milojević 7) - Ivanović 6,5 (od 81. Pavkov 7), Miladinović 7,5, Adžić 6,5 (od 65. Ergelaš 6,5) - Melo 6 (od 59. Cvetković 6,5).

Napredak: Savić 6 - Jovanović S. 6, Mršić - (od 28. Stojiljković 5,5), Stevanović 5,5, Vukajlović 5,5 - Krstić 5,5, Ljubomirac 5,5, Marjanović 6 (od 78. Jovanović Đ. -), - Bastajić 6 (od 81. Stanojlović -), Blagojević 5,5 Majdevac 5,5.

Igrač utakmice: Igor Miladinović (Čukarički) 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

14.00 (3,40) Javor (3,40) Vojvodina (2,15)

16.00 (9,50) TSC (6,00) Crvena Zvezda (1,28)

18.30 (1,28) Partizan (5,90) Železničar (9,50)

Nedelja

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

18.30 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaČukaričkiNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara