Pavlović i Kejn (©Reuters)
Pavlović i Kejn (©Reuters)

Pavlović je usisivač

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 14:54

Trener drugog tima Bajerna o mladom srpskom fudbaleru

Uspela je Srbija da „ukrade“ Nemcima Lazara Samardžića, koji je obukao dres Orlova, ali kako stvari stoje, bitka za Aleksandra Pavlovića je izgubljena.

Tek punoletni fudbaler sredine terena iz Bajern Minhena je ozbiljno skrenuo pažnju na sebe u nemačkoj javnosti, o njemu se priča na sve strane, a prošlog meseca je zaigrao za mladu reprezentaciju te zemlje.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je još mlad i tek postaje poznat fudbalskoj javnosti, njegov nekadašnji trener iz drugog tima Bajerna, Holger Sic, govorio je o Pavlovićevim kvalitetima.

„Najveća nagraa i potvrda Aleksandrovih kvaliteta je izmena protiv Dortmunda. Tomas Tuhel ga je poslao na teren u ključnom delu utakmice, što samo govori koliko ima poverenje u njega. On može da odgovori zadatku kada je potrebno, vrlo pažljivo sluša sve analize i ume da donese na teren ono što se od njega traži“, pričao je Sic za nemački „Pasauer Noje Prese“ (PNP).

Objasnio je trener Bajerna II koja je Pavlovićeva prava uloga na terenu.

On je centralni vezista ili kako se kaže „šestica“ koja drži igru. Ili kako to kod nas ljudi kažu – usisivač! Pavlović to može, igra sa mnogo samopouzdanja, ima odličnu tehniku, fizičku spremnost, pregled igre, igra i levom i desnom nogom, a ume i da gurne pas koji pravi štetu protivniku. Asistencija koju je izveo za 4:0 protiv Dortmunda nije slučajnost. Može Pavlović i da igra kao osigurač ispred odbrane, on nema preteranog respekta ni za koga, bez pardona će ulaziti u duele i pred 80.000 gledalaca“, nahvalio je Pavlovića njegov doskorašnji trener Sic u drugom timu Bajerna.

Šteta, jedan takav bi baš lepo „legao“ Orlovima...


tagovi

Aleksandar PavlovićBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara