(@Starsport)
(@Starsport)

Pazarci protiv omiljenog trenera prizivaju tradiciju

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.02.24. | 08:58

Novi Pazar traži petu uzastopnu pobedu protiv Napretka

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

U evrozoni, a na samo dva boda od plej-auta. To su koordinate fudbalera Novog Pazara uoči današnjeg gostovanja kruševačkom Napretku, u 22. kolu Mozzart Bet Superlige (16.30, Arena Sport 3).

Izabrane vesti

Položaj na tabeli nije mnogo trpeo uprkos dopisanom samo bodu u poslednja tri prvenstvena meča, ali je smanjena distanca između Pazaraca i nekih timova rangiranih tik ispod najboljih osam, a u čijim je mislima kvalitetnija grupa u doigravanju iza 30. kola. Napredak je sigurno jedan od njih.

Jesenas u Pazaru presudio je gol za televizijske špice na debiju Adema Ljajića u plavo-belom dresu, bilo je 2:1. Domaćin je brzo odgovorio na izjednačenje u režiji Uroša Ljubomirca, koji je prethodno poništio vođstvo sa potpisom zimskog povratnika u redove Čuke Mitra Ergelaša

Tako je Siniša Dobrašinović, pre nešto jače od pet meseci, dobio trenerski megdan sa Draganom Perišićem, ali sada su te uloge dodeljene drugim glumcima - strategu Čarapana Vladimiru Gaćinoviću i kolegi mu na klupi Plavih Igoru Matiću. Za prvu pobedu na užarenoj novopazarskoj klupi, Matić bi morao ozbiljno da pokvari vikend jednom od najomiljenijih trenera što su ikad radili na ušću Jošanice u Rašku.

U taj poduhvat kreće Matić bez "požuteluh" Ebenezera Anana na levom beku i Sejdube Sume u ofanzivnoj liniji, ali sa dobro oporavljenim eks tandemom Partizana, plejmejkerom Ljajićem i napadačem Markom Šćepovićem, te od kartona očišćenim Abdulajem Siseom u manevarskom triju. Mada, Sise bi u nekim varijantama mogao i na drugo radno mesto.

Naime, Gvinejac je leta 2020. prvi put pojačao Pazar kao desni bek sa šireg spiska te afričke selekcije, a prethodno je poverenje na tom delu terena pokušao da zasluži tokom probe u Partizanu. Pričao je biranim rečima tadašnji kormilar crno-belih Savo Milošević o Suminom sunarodniku, ali ga nije zadržao.

Sise je karijeru u plavo-belom dresu, kod trenerske legende sa lokala Kenana Kolašinca, krenuo da gradi u bekovskom paru sa Nikolom Vukajlovićem, koji će u suton podno Bagdale biti na suprotnoj strani. Međutim, ubrzo po dolasku na Gradski stadion dobio je nešto defanzivnije zaduženje u vezi, a neko vreme igrao je i štopera. Bilo je to i prirodno, s obzirom da su za poziciju popularne "dvojke" u sezoni pazarskog povratka u elitu konkurisali još Nikola Vlajković i Periša Pešukić. Neka mesta u ekipi bila su mnogo slabije pokrivena, a Sise je mogao da zatvori dosta toga.

Pitanje je da li bi bilo prostora za ovakvu priču da čelnici Crvena zvezda minule sedmice po povratku iz Pazara nisu ljutito odreagovali i sa pozajmice povukli Uroša Lazića, pa ga poslali na novo kaljenje u Dinamo iz Čeških Buđejovica. 

"Ostali smo samo sa Draganom Bojatom na desnom beku, koji je mlad i kvalitetan igrač. Videćemo, možda nekim fudbalerima potražimo nove pozicije", apostrofirao je Matić tokom razgovora za Mozzart Sport.

Bojat je igrao desnog beka i protiv Crvene zvezde jer Lazić ni tada nije mogao po zakonima zajma. Čini se da je Partizanov đak i sada najbliži da startuje, ali ima i drugih varijanti. Jedna od njih je i pomenuta sa Siseom

Mogao bi u obzir da dođe i znatno ofanzivniji Filip Knežević, što bi, ipak, delovalo realnije u formaciji sa trojicom pozadi. A ta varijanta baš i nije proslavila Dragana Aničića, koji je sa Pazarcima radio na početku sezone 2023/24. Ljubav je potrajala samo četiri kola. Osim toga, Knežević se tokom sedmice žalio i na povredu zadnje lože. Sve to povećava njegove šanse da se još jednom nađe među rezervistima.

Ostalo je manje-više jasno, baš kao i činjenica da se ide na noge omiljenom rivalu od povratka u najjači domaći rang. Novi Pazar je vezao četiri pobede protiv Napretka, od koga nije poražen na sedam poslednjih utakmica. Štaviše, u tom intervalu slavio je čak pet puta.

NOVI PAZAR (4-3-3): Mirković - Bojat, Azemović, Fajed, Floro - Momčilović, Sise, Đo - Karaklajić, Šćepović, Ljajić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

Radnik Surdulica - Partizan 1:2 (0:0)

/Šovšić 90+4 penal - Marković 70, Baždar 90+2/

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

/Kanga 8 pen, Endijaj 37, Bukari 75 pen/

Železničar - TSC 2:3 (0:2)

/St. Jovanović 61, Kahvić 90 - Ćirković 4, 59, Pejić 19/

Nedelja:

14.00: (2,60) Javor (3,30) Radnički 1923 (2,75)

16.30: (2,55) Napredak (3,30) Novi Pazar (2,80)

18.30: (1,70) Vojvodina (3,60) Spartak Subotica (5,30)

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)



tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara