Navijači Genka ispratili miljenike na finale (©AFP)
Navijači Genka ispratili miljenike na finale (©AFP)

Pehar Kupa prečica do Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.04.21. | 15:09

Standard i Genk ukrštaju koplja večeras na stadion Kralj Boduen u Briselu za pehar namenjen osvajaču najmasovnijeg takmičenja u Begiji i ulaznicu za međunarodno takmičenje

Prilika kakvu Standard i Genk ne bi smeli da propuste. Finale Kupa Belgije ove sezone ima veliki značaj za finaliste, jer osim trofeja kojim će pobednik moći da se pohvali osvojiće i ulaznicu za drugorangirano kontinentalno takmičenje Ligu Evrope. Protagonisti finala još nisu obezbedili mesto u Evropi, kroz plej-of bi mogli da ostanu kratkih rukava, pa im je ovo idealna šansa da ispune cilj.

20.45: (2,70) Standard (3,25) Genk (2,50)

Izabrane vesti

Standard je neporažen u poslednjih pet direktnih obračuna sa genkom, a ovosezonska dva su završena nerešeno, 0:0 u Liježu i 2:2 u Genku. Ekipa koju predvodi Mbaje Leje završila je ligaški deo prvenstva na 6. mestu i igraće u plej-ofu za UEFA Ligu konferencije. Što se tiče kursa belgijskog Kupa, Crveni su pobedili Seran sa 4:1, Kortrajk na penale, Klub Briž i Eupen istim rezultatom, 1:0.

Ako Leje želi da ostane na klupi Standarda sledeće godine, najbolji način za to je osvajanje belgijskog Kupa. Ovim peharom tim iz Liježa bi bio siguran da će naredne sezone da igra Ligu Evrope, dok bi kroz šampionat najviše mogao do UEFA Lige konferencije, a to je znatno teži put.

S druge strane, Genk je ligaški deo Župiler lige završio na 4. poziciji sa ukupno 56 bodova, šest koraka ispred večerašnjeg rivala. Ujedno, isped njega su završili Anderleht sa dva boda više, Antverpen je imao četiri, a lider Klub Briž čak 20 više. Međutim, bodovi su se pred start plej-ofa prepolovili, pa tako tim koji predvodi Jon van den Brom ima stvarne šanse u borbi za drugu poziciju koja vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Dakle, ovaj meč je veoma važan. Za obe ekipe...

BELGIJA, KUP - FINALE (BRISEL)

Nedelja

20.45: (2,70) Standard (3,25) Genk (2,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BelgijeStandard LiježGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara