Gvardiola (©Reuters)
Gvardiola (©Reuters)

Pep veruje u odbranu titule: Konkurenti su nam Real i Bajern

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 01:33

„Sedmi put zaredom smo u četvrtfinalu“, kaže trener Sitija

Aktuelni šampion Evrope Mančester siti još u prvoj utakmici u Danskoj je odradio pola posla oko prolaska u četvrtfinale Lige šampiona, a kod kuće je samo potvrdio novom pobedom nad FK Kopenhagenom (3:1).

Menadžer Sitija Pep Gvardiola odao je priznanje Dancima na borbi.

Izabrane vesti

Bilo nam je teško da napadamo, jer se oni odlično brane, nekad sa četvoricom, nekada sa petoricom igrača. U grupi su igrali sa Bajernom, Mančester junajedom i Galatasarajem i prošli su dalje. Jako su težak protivnik“, istakao je Pep.

Siti je još jednom među osam najboljih, a španski stručnjak veruje da njegov tim može da odbrani titulu.

„Mi smo tim koji veruje da može još jednom da osvoji Ligu šampiona. A, najveći konkurenti su nam Real Madrid i Bajern. Ne znam ko će nam biti protivnik u četvrtfinalu, ostaje da čekamo pa da vidimo. Najvažnije je da smo sedmi put zaredom došli do četvrtfinala. Jako smo srećni što smo i dalje u igri“.

Pohvale je dobio Erling Halanda.

„Potreban mu je njegov ritam, potrebno mu je da igra. On je nama jako bitan. Postigao je neverovatan gol“.

Promenio je Gvardiola dosta Sitijev tim za revanš sa Kopenhagenom, što nije čudno ako se zna da je za vikend okršaj sa Liverpulom.

„Znam koliko su neki igrači iscrpljeni od utakmice sa Mančester junajtedom pre tri dana. U svim zemljama sveta ako igraš Ligu šampiona u sredu, onda u domaćem prvenstvu igraš u subotu pre toga. A, mi smo igrali u nedelju. Potrebne su mi bile sveže snage, igrači koji mogu da izdrže. Imali smo veliku sreću što smo rano postigli dva gola i to nam je mnogo pomoglo da nam se situacija ne zakomplikuje“, istakao je Gvardiola.


tagovi

Pep GvardiolaMančester SitiLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara