Vladimir Petković (©Reuters)
Vladimir Petković (©Reuters)

Petković sprema zamku za oslabljen PSŽ

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.11.21. | 14:08

Bordo će ugostiti lidera Lige 1 u subotu od 21.00 časova

Nije Pari Sen Žermen toliko moćan koliko bi po igračima koje Maurisio Poketino ima na raspolaganju trebalo da bude. Pogotovo u gostima, gde je vezao tri meča bez pobede. Taj niz Sveci će pokušati da prekinu u subotu od 21.00 časova, kada će u 13. kolu francuske Lige 1 da gostuju Bordou.

Parižani nisu kompletni, ni blizu. Zbog povreda nedostaju Lionel Mesi, Marko Verati, Prensel Kimpembe, Leandro Paredes i Serhio Ramos. Napad će da predvode Nejmar i Kilijan Mbape, mada slabu vajdu je PSŽ imao od njih ove sezone.

Izabrane vesti

21.00: (8,50) Bordo (5,40) PSŽ (1,38)

Brazilac je na 10 mečeva u svim takmičenjima dao samo jedan gol, Mbape je na 15 susreta šest puta bio strelac. Doduše, barem mu za nogom polazi da asistira, namestio je devet pogodaka.

Parižanima su rane još uvek otvorene zbog meča sa RB Lajpcigom u sredu. Nemci su isčupali bod golom Sobosalaja iz penala za 2:2, posle čega su Francuzima značajno pale šanse da se domognu prvog mesta na tabeli. Sada moraju da pobede Siti u Mančesteru.

Poslednje gostovanje u prvenstvu PSŽ je završio remijem sa Olimpikom u Marselju (0:0), a pre toga ga je Ren savladao sa 2:0. Podsetimo i u Belgiji je Poketinov tim odigrao samo 1:1 sa Klub Brižom, a možemo da konstatujemo da je na tom meču jedva isčupao bod.

Dakle, iako je na papiru lider Lige 1 apsolutni favorit, forma na terenima koji nisu Park prinčeva mora da bude veliko upozorenje za Poketina i njegove izabranike.

Bordo nije izgubio na poslednja tri meča (dva remija i pobeda), pa dobro raspoloženje vlada u ekipi. Nema sumnje da je Sarajlija Vladimir Petković, nekadašnji selektor Švajcarske koji je preuzeo Bordo u julu, pripremio plan kako da namuči rivala.

Moramo da igramo timski, pošto su individualno prejaki za nas. Igrači međusobno moraju da se pomažu da bismo bili bolji tim na terenu. Ne verujem da će sve PSŽ-ove zvezde da igraju. Naši fudbaleri znaju kako se igra ovaj tip utakmice, ovo će im biti dodatna motivacija da dokažu da su bolji tim. Treba da izađemo na teren bez straha, sa verom u to da možemo da pobedimo protivnika. Moramo da verujemo u sebe“, kazao je Petković.


tagovi

Pari Sen ŽermenBordoFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara