Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Petoligaš iz mesta od 1.146 stanovnika izaziva Saragosu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 14:11

Na programu meč prvog kola Kupa kralja

Prošle godine niželigaš Diosesano je "došao glave" Saragosi u prvom kolu Kupa kralja, a sada nekadašnjeg člana Primere čeka još jedan liliputanac, Atzeneta. Blankiljosi ne mogu da priušte još jedno negativno iznenađenje protiv skromne ekipe iz okruga Valensije. Doduše, jedno su već imali početkom meseca, kada je prvobitno meč trebalo da se odigra, ali je jako nevreme i vetar uslovio odlaganje.

Posle kolapsa u subotu u Elčeu, gde je poražena sa 0:2 u Segundi, Saragosa trenera Frana Eskribe se večeras suočava sa skromnom Atzenetom, članom pete lige. Osim što prošlogodišnji fijasko protiv Diosesana nije zaboravljen, Saragosa baš i nije voljna da dozvoli sebi zvučnu eliminaciju na ovom turniru koji je pobeđivala šest puta u istoriji.

Izabrane vesti

Ali za četiri dana, Ueska će posetiti La Romaredu u meču koji se čini ključnim za sudbinu trenera Eskribu, tako da će večeras kormilar dozirati snage i odmoriti neke od svojih uobičajenih startera, odnosno postrojiti nekoliko igrača iz rezervnog tima. Eskriba ima izostanke zbog povreda Kristijana Alvareza, Bakisa, Frana Gameza i Nijeta.

20.00: (9,00) Atzeneta (4,70) Saragosa (1,37)

Utakmica je pravi događaj za Atzenetu, koja je osnovana 1975. i čiji je plafon bio plasman u treću ligu u sezoni 2020/21, pod palicom Davida Albelde, legende Valensije i bivšeg reprezentativca Španije. Ovaj klub debituje u Kupu kralja. Ekipa predvođena Bernabeom Balesterom, zauzima četvrtu poziciju u svojoj grupi petog ranga i cilj joj je ništa drugo do promocija.

Pošto se Atzeneta bezuspešno takmičila u plej-ofu u poslednje dve sezone, kada je Ligu završila na trećoj i drugoj poziciji, to drugo mesto prošle sezone omogućilo joj je da se prvi put u istoriji kvalifikuje za Kup kralja. Velika nagrada za Atzenetu d'Albaida, mestašce u okolini Valensije od samo 1.146 stanovnika.

Utakmica se igra na terenu sa veštačkom travom El Klarijano, u susednom gradu Ontenijente, pošto El Regit, zvanično teren Atzenete, ne ispunjava uslove osvetljenja koje zahteva Fudbalski savez Španije.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - 1. KOLO

Utorak

20.00: (9,00) Atzeneta (4,70) Saragosa (1,37)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup kraljaSaragosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara