Alesandro Nesta i Luis Figo (© AFP)
Alesandro Nesta i Luis Figo (© AFP)

Pirlo okuplja ekipu: Sledeći je Nesta

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.08.20. | 13:24

Mauricio Sari odbio 6.000.000 evra na ime kompenzacije

Bliži se dan kad će Andrea Pirlo dati znak za početak priprema Juventusa, za ponedeljak je zakazan prvi trening Stare dame u Konstanci uoči starta nove sezone, a polako se formira stručni štab legendarnog veziste, po svoj prilici drastično drugačiji nego u eri Mauricija Sarija.

Najpre je angažovan Roberto Baronio, doskorašnji trener mladog tima Napolija. Njegov dolazak u tabor šampiona Italije tumači se željom Juvea da doskoči propisima, pošto Baronio poseduje PRO licencu, Pirlo još ne – tek je upisao kurs – tako da će ga nekadašnji vezista Breše i Lacija, koji se šetao do kluba do kluba po raznim pozajmicama, „pokrivati“ dok Andrea ne stekne formalno zvanje šefa stručnog štaba.

Izabrane vesti

Zatim je iz Hajduka doveden Igor Tudor. Splićanima je plaćeno 450.000 evra na ime obeštećenja, u pitanju je suma koju bi potrošili na plate trenera u naredne dve sezone, koliko je bio vezan ugovorom i na taj način je Pirlo dobio saradnika zaduženog za rad sa defanzivcima. Neće stati, jer je ponudio mesto u stručnom štabu i Alesandru Nesti. Aktuleni strateg Frozinonea dokazao je talenat vodeći ekipu u Seriji B, malo mu je nedostajalo da se plasira u viši rang, ispao je od Specije, međutim, ostavio je očigledno sjajan utisak i zato je Andrea Pirlo poželeo da ga ima uz sebe.

Pogotovo što ga dobro poznaje iz reprezentacije Italije (osvojili Mundijal 2006) i dresa Milana (dve titule prvaka Italije, dve Lige šampiona). Nesta je u međuvremenu pekao zanat u Sjedinjenim Američkim Državama vodeći Majami, jednu sezonu proveo je na klupi drugoligaša Peruđe, da bi prošlog leta preuzeo Frozinone. Jedina je dilema da li će pristati na ponudu ili će nastaviti da se razvija u nižem rangu.

S druge strane, Juventus mora da isplati bivšeg trenera Mauricija Sarija. Toskanski stručnjak je otpušten posle eliminacije od Liona, međutim, još nije pronađen zajednički jezik po pitanju prinadležnosti. Prvak Italije je ponudio 6.000.000 evra kako bi ga obeštetio, Sari ne pristaje i traži više...


tagovi

Alesandro NestaAndrea Pirlo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara