(©Starsport)
(©Starsport)

Pobeda kao vesnik boljeg proleća

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 11:50

Vojvodina na kraju jeseni dočekuje Radnički 1923

Preostalo je još kolo Mozzart Bet Superlige do kraja jesenjeg dela sezone, a onda će se fokus srpske i svetske fudbalske javnosti u potpunosti prebaciti na Mundijal. Ekipa Vojvodine u poslednjoj rundi dočekaće ekipu kragujevačkog Radničkog 1923 i imaće priliku da trijumfom najavi mnogo bolja izdanja na proleće (19.00, TV Arena Sport 4).

Izabranici Milana Rastavca mnogo su se mučili u poslednje vreme i na kraju ovog kruga šampionata sigurno nemaju zadovoljavajući učinak. Prosuli su Novosađani mnogo bodova u polusezoni, izgubili sve velike derbije i navijači Stare dame sigurno nisu zadovoljni trenutnim šestim mestom. Imajući u vidu izuzetno velike ambicije i najave pre početka sezone i nameru da razdvoje „večite“ na tabeli, saldo od 30 osvojenih bodova, a svega osam pobeda u 18 mečeva zaista ne deluje ubedljivo.

Izabrane vesti

U prošlom kolu Lale su sa pobedničkog koloseka posrnule u Subotici i stigle samo boda protiv Spartaka (1:1), pa su tako propustile šansu da upišu het-trik pobeda i da danas pojure i četvrti trijumf u nizu.

U prvom okršaju u Kragujevcu, Vojvodina je u julu rutinski pobedila (2:0), ali je tada Radnički bio u rezultatskoj krizi i nalazio se pri dnu tabele. Međutim, okolnosti su se u međuvremenu znatno promenile, pa je ekipa iz srca Šumadije značajno podigla formu, stigla u gornji deo tabele Mozzart Bet Superlige i u dobrom raspoloženju stiže u Novi Sad. Naime, izabranici Dejana Joksimovića nisu primili gol gotovo celih mesec dana. Poslednji put mreža im se zatresla u duelu sa šampionom Crvenom zvezdom, i to kad je sa bele tačke pogodio Aleksandar Katai, a poslednji pogodak iz igre Kragujevčani su primili u Nišu pre četiri kola. Ovo svakako može da bude znak za oprez ekipi Milana Rastavca, ali isto tako i dodatni motiv da probiju dobro namešten odbrambeni bedem Šumadinaca i stignu do sva tri boda.

Svestan je dobre forme protivnika šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac, ali veruje da će njegova ekipa upisati važnu pobedu.

U goste nam dolazi ekipa Radničkog 1923, koja se nalazi u veoma dobroj formi i u seriji dobrih rezultata. Nekako nam se „namešta“ da igramo protiv rivala kada su u dobroj formi, što je dodatni motiv za nas. Oni su u Nišu postigli tri gola, nisu lak protivnik i moramo ih nadigrati da bismo ih pobedili. Verujemo da je to ostvarivo tako što ćemo slediti našu ideju da je prva sledeća lopta najbitnija. Uvereni smo da možemo da dođemo do trijumfa i da sa tri boda završimo ovu polusezonu”, rekao je trener Lala u najavi meča.

Rastavac današnji susret vidi i kao lepu priliku da se trijumfom oduže publici za rekordne posete na „Karađorđu“, koji godinama unazad nije bio puniji.

“Ovo je poslednja utakmica na našem stadionu, a ujedno i poslednja u ovoj polusezoni. Zato pozivam sve ljubitelje fudbala u Novom Sadu da dođu na stadion, popune tribine i da prenesu pozitivnu energiju igračima. Izuzetno sam pozitivno iznenađen i zahvalan količinom podrške koju je ekipa imala u ovoj polusezoni. Zato ćemo se potruditi da se odužimo dobrom igrom”.

Tradicija u međusobnim susretima sa Radničkim je na strani Vojvodine, koja je slavila u deset navrata, tri puta je bilo nerešeno, a Kragujevčani su šest puta odneli pobedu. Zato se Lale danas oslanjanju i na tradiciju i veruju da bi večerašnji trijumf mogao da posluži kao svojevrsna, simoblična uvertira za proleće, kada se očekuje da Voša bude daleko opasniji rival.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Bjeković, Jeličić, Vitas, Đorđević – Busnić, Miletić – Čumić, U. Nikolić, V. Simić – N. Nikolić.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 19. KOLO

Petak

Javor - Napredak 2:1 (0:1)

/Kembel 80, Tanko 87 - Šarić 25/

Subota

15.00: (2,15) Mladost Lučani (3,40) Kolubara (3,40)

17.00: (1,58) TSC Bačka Topola (4,00) Radnički Niš (6,00)

19.00: (1,53) Vojvodina (4,00) Radnički KG (6,75)

Nedelja

13.30: (18,0) Radnik Surdulica (7,75) Crvena zvezda (1,15)

15.30: (1,25) Partizan (6,25) Novi Pazar (11,0)

17.30: (1,32) Čukarički (5,30) Mladost Novi Sad (9,50)

19.30: (2,00) Voždovac (3,40) Spartak Subotica (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaMilan RastavacRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara