Haos u Trabzonu (©Reuters)
Haos u Trabzonu (©Reuters)

Počeo lov na divljake iz Trabzona: Udaren i Tadić, Osaji-Samjuel nokautirao navijača s nožem?!

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.03.24. | 10:57

Za sada je uhapšeno 12 lica, među njima i oni koji su po društvenim mrežama pozivali da se Fenerova ekipa sačeka na aerodromu

Mediji su ogorčeni, protestuje i Fudbalski savez Turske, javio se čak i predsednik FIFA Đani Infantino da kaže da je ovo neprihvatljivo. I mada pojedinci u Trabzonu tvrde da su fudbaleri Fenerbahčea proslavom gola Mišija Batšuajija za pobedu u 87. minutu provocirali domaće navijače (?!), policija je prionula na posao.

Prema informacijama ministra unutrašnjih poslova Alija Jerlikaje do sada je uhapšeno 12 lica.

Izabrane vesti

Biće sigurno još. Glavnog arbitra Halila Umut Melera tukli su na terenu, sudiju Volkana Bajarslanu su udarili sa leđa, kao i Fenerovog golmana Dominika Livakovića.

Kapiten Srbije Dušan Tadić prošao je nešto lakše, jeste dobio udarac, čini se u potiljak - i to od lica sa akreditacijom?! – ali ne toliko jak.

U heroja pristalica gostujućeg tima izrastao je Nigerijac Brajt Osaji-Samjuel, koji je dobrano premlatio maskiranog napadača koji je prvi uleteo na teren i prema izveštajima lokalnih medija vitlao nožem?! Fenerovi navijači su na dočeku ekipe u Istanbulu skandirali njegovo ime.

Tek kada je Osaji-Samjuel nokautirao očigledno preambicioznog napadača nastao je haos. Prvi su uleteli redari, ali među njima je bio i taj jedan koji je udario Tadića. Onda je sve otišlo dođavola. Na stotine navijača stuštile su se na teren. Gosti su bežali ka svlačionici. Neki su i uzvratili. Batšuaji recimo, Džejden Ostervolde još ranije. Ali možda su i morali. Livaković je udaren dok je mirno izlazio sa terena. Sa leđa.

Zaustavite fudbal”, apelovao je dnevnik Hurijet.

Da li će to da se desi, tek ćemo videti, ali hapšenja su počela. I policija je bila vrlo detaljna. Osoba sa inicijalima C.K, koja je gađala Fenerovog trenera Ismaila Kartala, uhapšena je na samom stadionu. Prvi navijač koji je uskočio na teren posle meča identifikovan je kao H.C. On je pobegao iz hotela, krenuo ka 80 kilometara udaljenom Rizeu, ali nije stigao ni do pola puta kada su ga priveli.

Slobode je ličen i huligan koji je na terenu jurio gostujuće igrače oštrim delom korner zastavice. U pitanju je DŽ.C, koji je na tribune ušao bez ulaznice. Ni to mu nije pomoglo. I on je bežao ka Rizeu, uhapšen je u Arakli oblasti, negde na pola puta. Navijač koji je udario Livakovića je O.B, takođe je momentalno završio iza rešetaka.

Zanimljivo, privedeno je i pet osoba koji možda i nisu bili na stadionu, ali su po društvenim mrežama pozivali navijača da sačekaju gostujući tim na aerodromu.

Niko ne bi trebalo da sumnja da će svi odgovorni biti krivično gonjeni”, podržao je policijsku akciju sam Fudbalski savez.

S druge strane, Makedonac Enis Bardi, pokušao je da opravda ultrase domaćeg tima, mada ovde jasno nema opravdanja.

Niko ne bi trebalo ovako da provocira. Ovako nešto sam doživeo prvi put u životu. Ali ako ovako slaviš posle meča provociraš ljude. Tako mogu da nastanu ovakvi problem. Pred treći gol našeg protivnika nije sviran očigledan faul. Ne znam zašto sudija to nije učinio, ali bio je vrlo očigledan faul. I ja sam ponosan što sam deo ovog tima i ovog naroda”, rekao je Bardi.

Sa druge strane, njegovog saigrače Erena Elmalija hvale, jer je skočio da zaštiti protivnike. I to je bila jedina ispravna reakcija. Sve ostalo je samo alibi priča. Bez obzira na tu Fenerovu proslavu na centru igrališta.


tagovi

Dušan TadićDominik LivakovićFenerbahčeTrabzon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara