Fudbaleri Debrecina (©Shutterstock)
Fudbaleri Debrecina (©Shutterstock)

Počinje stvar da se lomi: Debrecin za goli život, Mezokovežd i Puškaš za Evropu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.06.20. | 12:22

Pretposlednja runda u šampionatu Mađarske

Samo još šest bodova u opticaju preostalo je u šampionatu Mađarske. Prvak je poznat, radi se o Ferencvarošu, koji je juče poražen u derbiju od drugoplasiranog Fehervara, ali mu i pored toga beži velikih 11 bodova. Nekadašnji Videoton osigurao je vicešampionsko zvanje, dok je preostalo da u naredne dve runde saznamo ime poslednjeg učesnika Lige Evrope, odnosno ime onoga ko će se pridružiti Kapošvaru u nižem rangu.

Mezokovežd i Puškaš Akademija bodovno su poravnati, ali je u prednosti sastav sa severoistoka, jer ima veći broj ostvarenih pobeda, a to je posle broja bodova sledeća stavka koja se uzima u obzir prilikom klasifikacije. Potom sledi gol-razlika, broj postignutih pogodaka...

Izabrane vesti

Preostala dilema vezana je za borbu za opstanak. Kapošvar je odavno otpisan, a trenutno najbliži selidbi u drugu ligu je Debrecin, jedan od najtrofejnijih mađarskih klubova u ovom veku. Ekipa za koju igraju srpski internacionalci Nikola Trujić i Luka Milunović nalazi se dva boda iza sigurne zone, u kojoj se nalazi Pakš, dok je ugrožena i Kišvarda sa tri boda više od Lokija.

Krenimo redom... Mezokovežd danas u pretposlednjoj rundi dočekuje Debrecin (16.55). Bez dileme jedan od najzanimljivijih mečeva runde. Domaćin deluje skoro užasno posle pauze, ali i dalje je treći na tabeli. Ostvario je samo pobedu, i to pre četiri dana protiv Fehervara, dok je pre toga dva puta remizirao i doživeo tri poraza. Sa druge strane, Debrecin prvi put u više godina rizikuje ostanak u ligi. Slavlje nad Diožđerom (4:0) pre tri dana daje nagoveštaj da Loki može da izbegne selidbu u niži rang.

Puškaš Akademija ide na noge Kišvardi (19.00). Gostima jure dve pobede do kraja sezone i čekaju kiks Mezokovežda kako bi se prvi put u istoriji domogli ulaznice za Evropu. Kišvarda može da bude u zoni ispadanja u slučaju lošijih rezultata u narednoj sedmici. Samo tri koraka je razdvajaju od ugroženih.

Pakš je dva boda daleko davljeniku Debrecinu, pa mu je predstojeći duel kod kuće sa Diožđerom veoma važan (21.05). Gosti su najavljivali visok plasman, pretili da će ući među tri najbolja, i kao rezultat, karantin je očigledno sve upropastio. Veoma slabe partije pruža Diožđer u nastavku, a vrhunac je bio ponižavajući poraz od fenjeraša Kapošvara 0:3, potom i Debrecina pre tri dana 0:4. Motivacija domaćih trebalo bi da bude ključna...

MAĐARSKA 1 - 32. KOLO

Utorak

Fehervar - Ferencvaroš 1:0 (1:0)

/Juhaš 45pen/

Ujpešt - Zalaegerseg 2:1 (1:0)

/Simon 37, Ristevski 90+4 - Mekvuds 83/

Sreda

16.55: (2,20) Mezokovežd (3,25) Debrecin (3,15)

19.00: (1,23) Honved (6,25) Kapošvar (9,50)

19.00: (2,95) Kišvarda (3,25) Puškaš Akademija (2,30)

21.05: (1,55) Pakš (3,80) Diožđer (5,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mađarska 1Debrecin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara