©Reuters
©Reuters

Pogled u Solskjerov tefter: Sančes umesto Pogbe, Vajt ili Upamekano krpe u odbrani, Sančo ili Griliš?

Vreme čitanja: 4min | sre. 23.12.20. | 10:20

Uprava je zadovoljna radom norveškog stručnjaka, pa će nastaviti da mu olakšava posao dobrim kupovinama

Mančester junajted je ispao iz Lige šampiona, jak udarac za klub velikog renomea. Ipak, par dobrih rezultata u Premijer ligi je za tili čas promenilo sliku, engleski mediji su pre samo par sedmica spremali otkaz Ole Gunaru Solskjeru, da bi sada Đavole stavljali među favorite za osvajanje titule u Engleskoj.

Jasno, tu im je i mesto. Junajted je jedan od najvećih klubova u Engleskoj i Evropi, ali i jedan od najvećih trošadžija na transfer pijaci. Od leta 2019. godine potrošili su preko 200.000.000 evra i kako ističe i direktor kluba Ed Vudvord, ne planiraju da stanu.

Izabrane vesti

"Videli smo pozitivne signale na terenu i na treninzima koji potvrđuju našu veru u naredak koji je napravio Ole sa svojim stručnim štabom i igračima. Rekao sam još u aprilu da ćemo nastaviti da pojačavamo ekipu, ali i da ćemo biti disciplinovani po pitanju trošenja tokom pandemije. Verujem da smo to ispunili, sa pojačanjima koja smo napravili premašili smo cifru od 200.000.000 evra od leta 2019. godine, potrošili smo više od bilo kog kluba u tom periodu. Nastavićemo da podržavamo Olea sa dobro isplaniranim angažovanjima na duže staze, uz fokus na letnji prelazni rok", nedavno je rekao Vudvord.

Dakle, Mančester junajted će nastaviti da kupuje, a engleski mediji pozabavili su se i igračima koji se nalaze na Solskjerovoj listi želja. Šest imena je u igri, teško ipak da će uprava uspeti da ispuni sve želje treneru, ali je jasno da će ponovo duboko zavući ruku u džep.

Džejdona Sanča su pokušavali na sve načine da dovedu i minulog leta, bilo je raznih signala sa Ostrva, ali i iz Nemačke, na kraju je Borusija Dortmund postavila ultimatum engleskom klubu. Tražili su minimum 120.000.000 evra, postavili su i rok za donošenje konačne odluke, koji Đavoli na kraju nisu ispoštovali. Nastaviće Vudvord i njegovi saradnici da ganjaju bivšeg fudbalera Mančester Sitija, ali najverovatnije će sa konkretnim potezima sačekati do narednog leta.

Džek Griliš je takođe minulog leta bio velika želja Đavola, ali nisu bili dovoljno konkretni, pa je odlični vezista potpisao novi ugovor sa Aston Vilom. Sjajan početak sezone je promenio i ambicije kluba iz Birmingema, koji veruje da bi mogao da zadrži Griliša i na duže staze, pa je postavio visoku cenu za njegove usluge. Ponovo se pričalo o cifri iznad 100.000.000 evra. U januaru svakako do transfera neće doći, ali će na leto Junajted imati i opaku konkurenciju u Liverpulu i Mančester Sitiju.

Renato Sančes bi mogao da bude dostupan i u januaru, Lil je nedavno doživeo velike promene, promenu vlasnika i glavnih investitora, u velikim je dugovima i prodaje već u ove zime se čine kao moranje. Portugalac je ponovo na oku najvećih evropskih klubova, u minhenskom Bajernu se nije snašao, ali je zato na Pjer Moroju pronašao novi sjaj i igra u izvrsnoj formi. Mogao bi svojevremeno najtalentovaniji igrač Evrope da predstavlja jako dobru zamenu za Pogbu, a pritom ne bi bio ni previše skup. Procena je da bi 30.000.000 evra moglo da zadovolji novu upravu Doga.

Odbrana je najveći problem Mančestera ove sezone, pa treba očekivati kvalitetna pojačanja i u zadnjoj liniji. Razmišljaju i o budućnosti na Old Trafordu, pa se dva mlada igrača kotiraju jako visoko - Dajo Upamekano i Ben Vajt. Francuz je odavno meta Đavola, videli su ga i na delu ove sezone u Ligi šampiona i čini se da bi bio savršeno pojačanje. Šuška se i da će na leto imati otpusnu klauzulu od 42.000.000 evra, "sića" za jedan od najbogatijih klubova na svetu. Vajt je sa druge strane oduševio minule sezone u dresu Lidsa u Čempionšipu, ove je nastavio sa odličnim partijama u Premijer ligi u matičnom Brajtonu. Često je umeo da se nađe i veznom redu Galebova, što je omaž njegovoj odličnoj tehnici. Za razliku od Upamekana, čini se da bi mogao da bude dostupan i u januaru, verovatno i za manji novac od francuskog reprezentativca.

O transferu Kijerana Tripijea na Teatar snova se pisalo i ranije, čini se da bi engleski reprezentativac nakon dobre sezone u dresu madridskog Atletika mogao da se vrati kući. Junajted je zainteresovan, vidi u bivšem beku Totenhema idealnu alternativu za Van-Bisaku.

Što se tiče odlazaka, o Pogbi smo pisali, iako se spekulisalo da bi Juventus mogao da krene po njegov potpis već u januaru, teško ja zamisliti da ga Junajted pusti usred sezone. Bilo bi to previše neozbiljno, Francuz ima bitnu ulogu da odigra, što i njegov potencijalni transfer odlaže za naredno leto.

Daleko su realnije priče o odlasku Serhija Romera, Markosa Roha i Fila Džounsa već u januaru. Iskusni golman je pao u treći plan nakon povratka Dina Hendersona sa pozajmice, pisalo se o interesovanju Evertona, ali je na kraju ja Gudison stigao Robin Olsen. Argentinac bi na kraju mogao da završi kod Dejvida Bekama u Inter Majamiju, javljaju engleski mediji. Njegov sunarodnik Roho nije ni registrovan ove sezone na Old Trafordu, izvesno je da će uskoro promeniti sredinu, mogao bi da bude interesantno pojačanje i za neke timove u Premijer ligi. Mesta nema ni za Džounsa, povrede su dovele do toga da engleski defanzivac potpuno izgubi ulogu u klubu, čini se da će ostati u Premijer ligi, nekoliko ekipa iz elitnog ranga već je pokazalo interesovanje za njegove usluge.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Renato SančesKiran TripijeDajo UpamekanoDžek GrilišDžejdon SančoPol PogbaOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara