Slavlje fudbalera Čelsija (©Reuters)
Slavlje fudbalera Čelsija (©Reuters)

Poketino bez popusta iako je kup, Čelsi se prisetio kako se rutinski pobeđuje

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 22:50

Liverpul se pomučio protiv Bornmuta, Everton i Fulam sigurni

Sramni poraz od Brentforda na Stamford Bridžu za vikend razgalio je navijače i definitivno pokazao da od ove ekipe i sezone ne treba očekivati ništa, ipak tračak nade da bi možda ipak moglo da se razmišlja o peharu pojavio se posle trijumfa nad Blekburnom za četvrtfinale Liga kupa – 2:0 (1:0).

Ozbiljne muke ima Mauricio Poketino sa Čelsijem u Premijer ligi, verovatno zato za ekipu večeras nije bilo praktično nikakvog popusta u duelu sa ekipom iz Čempionšipa. Pobeda bez muke nešto je na šta se gotovo zaboravilo u Zapadnom Londonu od kraja zlatne ere Romana Abramoviča i pogotovo u godini na izmaku, ipak Blekburn nije uspeo da bude ozbiljnija pretnja za Plavce.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je Čelsi dobio sa pola gasa, kako je to znao svojevremeno da radi dok je bio dominantna sila engleskog i evropskog fudbala, ali Poketino je uspeo da zapali iskru. Šta će od nje ispasti, to će tek da se vidi...

Plavcima se na teren konačno vratio kapiten. Ris Džejms odigrao je prve minute još od otvaranja sezone, kada se prvi put povredio i praktično sve dosad bio odsutan zbog obnove stare i novih problema sa nogom. Ni večeras Poketino nije ni pomislio da ukaže šansu našem golmanu Đorđu Petroviću, pa je na golu stajao Robert Sančez. Kraj Džejmsa štoperski tandem činili su Disasi i Badijašil, levo je operisao Mark Kukurelja, dok su triling u veznom redu činili Ugočukvu, Galager i Enco. Ispred su se ustalili Kol Palmer, Rahim Sterling i Nikolas Džekson. Dakle, skoro pa najjači sastav.

Čelsi je gol prednosti imao posle samo pola časa fudbala, ali kako je ko zna koliko puta ove proteklih meseci znao da prokocka i više od jednog gola, trebalo je da se mreža gostiju zatrese bar još jednom kako bi se mnogo lakše živelo. Posle uvodnog gola Benoe Badijašila i to posle greške Blekburnovog golmana Lea Valšteta, rešenje je ponudio Rahim Sterling posle tačno sat vremena igre. I to je bilo sve...

Ovoj mladoj postavi definitivno mnogo nedostaje golgeter, razbijač u šesnaestercu, neko ko je gladan pogodaka. Nikolas Džekson odigrao je još jednu sumornu utakmicu, zbog čega sve više bledi dobar utisak koji je ostavio na početku sezone. Borbenost ima, glad za golovima ne.

Džekson je utakmicu završio sa dva šuta ka golu u uvodnih deset minuta, kasnije se praktično nije ni video. Otkako je stigao u Čelsi letos postigao je tri gola i od toga se dalje nije mrdnuo.

U četvrtfinalu Liga kupa je i Liverpul posle tesne pobede na gostovanju Bornmutu (2:1). Za razliku od Poketina, Jirgen Klop promenio je gotovo ceo prvi tim, pa je Mo Salah bio jedan od retkih iz startnih jedanaest u postavi koja je počela susret.

Prednost gostima sa severa Ostrva doneo je Kodi Gakpo posle 31 minuta, da bi izjednačenje došlo preko Džastina Klajverta u 64. minutu. Bilo je to u momentu kada je Klop na teren poslao tešku artiljeriju sa Darvinom Nunjezom, Aleksisom Mak Alisterom i Trentom Aleksander Arnoldom, a upravo je Urugvajac utišao Vitaliti stadion. Igrao se 70. minut kada je Nunjez prelepim udarcem sa mesta gde se spajaju linije šesnaesterca zatresao mrežu i doneo pobedu Redsima za četvrtfinale.

LIGA KUP ENGLESKE - OSMINA FINALA

Utorak

Ekseter - Midlsbro 2:3 (1:0)

/Trevit 13, 66 - Rodžers 49, Silvera 59, Late Lat 82pen/

Mensfild - Port Vejl 0:1 (0:0)

/Devin 50/

Sreda

Vest Hem - Arsenal 3:1 (1:0)

/Vajt 16ag, Kudus 50, Bouven 60 - Edegor 90+6/

Bornmut - Liverpul 1:2 (0:1)

/Klajvert 64 - Gakpo 31, Nunjez 70/

Čelsi - Blekburn 2:0 (1:0)

/Badijašil 30, Sterling 59/

Everton - Barnli 3:0 (1:0)

/Tarkovski 13, Onana 53, Jang 90+2//

Ipsvič - Fulam 1:3 (0:1)

/Batot 79 - Vilson 9, Muniz 50, Kerni 77/

Mančester Junajted - Njukasl 0:3 (0:2)

/Almiron 28, Hol 36, Vilok 60/


tagovi

Liga kupČelsiBlekburnLiverpulEvertonFulamBenoa BadijašilRahim Sterling

Obaveštavaj me

Čelsi
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara