Adejemi (© Reuters)
Adejemi (© Reuters)

Pola novca od Halanda već potrošeno: Borusija dovela špica duplo skupljeg od dosadašnjeg

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 12:11

Karim Adejemi pet godina na Vestfalenu

To nije (samo) fudbalski klub, to je tržni centar. Kao kao jedan model televizora stoji neko vreme u izlogu, pa ga onaj ko mu se dopadne kupi, tako je Borusija iz Dortmunda odmah posle odlaska Erlinga Halanda reagovala i dovela mu zamenu. Novi napadač Milionera biće – Karim Adejemi.

Mladi špic je u utorak jutro privatnim letom doputovao iz Minhena, odmah je podvrgnut lekarskim prelagledima i očekuje se da ih okonča do kraja dana, a ako sve bude u redu, na Vestfalenu će potvrditi kako su doveli drugo pojačanje u susret narednoj sezoni. Prvo je Niko Šloterbek, ali od Frajburgovog štopera daleko je atraktivniji doskorašnji centarfor RB Salcburga, jer je projektovana zamena Halandu.

Izabrane vesti

Prvak Austrije je minulih dana dozvolio Adejemiju da pregovara o uslovima saradnje, zato što je svoje već utanačio. U direktnoj komunikaciji sa Borusijom Salcburg je isposlovao obeštećenje vredno 38.000.000 evra, što je čak i više nego što se u prvi mah pominjalo, pošto je posle blistavih partija u grupnoj fazi Lige šampiona 20-godišnjeg Nemca jurilo „pola Evrope“. Tih 38.000.000 evra je polovina novca koji je Borusija dobila od Mančester Sitija na ime izlazne klauzule i skoro duplo više nego što su Milioneri platili Salcburgu januara 2020. kad su dovodili Norvežanina (20.000.000).

Na ovaj način Karim Adejemi će produžiti listu fenomenalnih poslovnih poteza Salcburga koji je minulih godina prodavao igrače kao što su Sadio Mane, Nabi Keita, Dajo Upamekano, Dominik Soboslaj, Patson Daka... Čak će nadmašiti Daku i postati novi rekorder austrijskog kluba kad je u pitanju visina transfera. Biće čak 8.000.000 evra skuplji od sadašnjeg špica Lestera.

Adejemi bi trebalo da bude u centru novog projekta Borusije, čiji sportski direkotr Sebastijan Kel planira značajno renoviranje tima, mada je i njemu jasno da je Dortmund postao usputna, a ne završna stanica talentima i da će momak školovan kao dete dve godine u Bajernu (od 2009. do 2011) ako se pokaže vrlo brzo u neku drugu sredinu. Bez obzira na dužinu trajana ugovora. A trebalo bi da bude oročen do 2027.


tagovi

Karim AdejemiBorusijaBorusija DortmundLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara