Niko Šloterbek (©Reuters)
Niko Šloterbek (©Reuters)

Dortmund završio i drugo pojačanje: Novi reprezentativac Nemačke za 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 17:20

Tako to rade klubovi iz Bundeslige

Dolazak Niklasa Zilea dogovoren je ubrzo pošto mu je ugovor sa Bajernom ušao u završnih šest meseci, a nešto više od tri meseca kasnije Dortmund je završio kapitalno pojačanje za narednu sezonu! Na Vestfalen stigao je jedan od najtraženijih mladih nemačkih štopera Niko Šloterbek u transferu vrednom 25.000.000 evra.

Kako su objavili svi relevantni nemački mediji, a ubrzo potvrdio i sam Dortmund na društvenim mrežama, Šloterbek je bio na lekarskim pregledima posle čega je odradio potrebnu papirologiju i postao drugo pojačanje. Danima, pa čak i sedmicama unazad spekulisalo se da je Dortmund na pragu konačnog dogovora sa Frajburgom za momka koji je u februaru upisao debitantske nastupe u dresu Nemačke kod Hansija Flika, čak je bilo govora da je Bajern navodno pokušao u poslednjem trenutku da otme pojačanje velikom rivalu, ali od toga na kraju ipak nije bilo ništa. Šloterbek je sada potpisao a od od leta će definitivno da zaduži opremu Dortmunda.

Izabrane vesti

Subota, 15.30: (10,0) Grojter Firt (5,90) Dortmund (1,32)

Dosta se spekulisalo o detaljima transfera i ličnih uslova saradnje. Na kraju Dortmund će platiti fiksnu cenu od 20.000.000 evra, uz pet miliona evra na ime raznih bonusa. Šloterbek je parafirao saradnju do juna 2027. godine, što je Dortmund zvanično objavio i tako otklonio dilemu jer je bilo raznih spekulacija. Što se tiče plate, Šloterbeku slede godišnja primanja od 4.500.000 evra.

Šloterbek je kod trenera Kristijana Štrajka ostvario veliki napredak tokom sezone, zbog čega je i privukao veliku pažnju selektora Flika. Odigrao je oba prijateljska meča u februaru, protiv Holandije i Izraela, a na terenu je proveo svih 180 minuta i navodno je Flik bio zadovoljan onim što je mogao da vidi. Nemački statističari su tokom sezone izvlačili niz podataka koji govore o dominantnom statusu Šloterbeka, pogotovo u pogledu osvojenih duela sa protivničkim igračima. Zbog svoje visine kralj je vazdušnih duela, a dobro se snalazi i na zemlji. Ono što je možda i najvažnije za moderne štopere - zna sa loptom i zna da krene napred i podeli vertikalno dodavanje, što se danas posebno ceni kod igrača iz poslednje linije.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Dortmund je u igri za još jedan potpis bez obeštećenja. Pored Zilea istim putem mogao bi i desni bek Ajaksa Nusair Mazraui koji je zbog svog statusa privlačan i drugim klubovima.



tagovi

Niko ŠloterbekBorusija DortmundFrajburg

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara