©Starsport
©Starsport

Poraz od trećeligaša kap koja je prelila čašu: Nica otpustila Favra

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 02:35

Francuski klub se rastao sa švajcarskim strategom

Poraz od trećeligaša Le Puj en Veleja u Kupu Francuske ispostavio se kao kap koja je prelila čašu i povod rukovodstvu Nice da raskine saradnju sa strategom Lusijanom Favrom.

Švajcarski stručnjak pred početak sezone preuzeo je tim sa Azurne obale i tom prilikom je istakao da mu je potrebno dve do tri godine da napravi šampionski tim, ipak, rezultati daleko ispod očekivanih uticali su da klupsko rukovodstvo izgubi strpljenje i znatno ranije nego što je to bilo planirano stavi tačku na Favrov drugi trenerski mandat među crveno-crnima.

Izabrane vesti

"Lusijan Favr više nije šef stručnog štaba Nice, a njegova misija na čelu tima je okončana. Upražnjeno mesto na klupi preuzeo je Didije Digar koji se pridružio stručnom štabu prošle jeseni", naveo je francuski klub između ostalog u saopštenju i zahvalio se iskusnom treneru na saradnji.

Jesen pod komandom Favra bila je prilično turbulentna i komplikovana. Posle haotičnog prelaznog roka francuski klub nije uspeo da uspostavi kontinuitet kada su u pitanju igre i rezultati, a prve priče o rastanku počele su po dolasku Floriana Žisolfija u klub. Uprkos svim poteškoćama Nica je odlučila da sa Švajcarcem na čelu uđe u nastavak sezone, međutim na samo jedan bod u dva kola nadovezala se eliminacija iz kupa i rastanak kao očekivani epilog.

Posle 17 kola Nica zauzima 11. mesto u šampionatu sa pet pobeda i po šest remija i poraza, dok je na proleće očekuje nastavak borbi u Ligi konferencije gde je kao prva u grupi obezbedila mesto u osmini finala.

Samo nekoliko sati pre nego što je Nica otpustila Favra i Strazbur je stavio tačku na saradnju sa svojim strategom, te je promena na klupi tima sa Azurne obale deveta ove sezone u Ligi 1.


tagovi

Lusijan FavrNica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara