(© vfl-wolfsburg.de)
(© vfl-wolfsburg.de)

Poremećaj tržišta: Lovro Majer skuplji od Kevina de Brujnea

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 14:12

Hrvatski vezista prešao iz Rena u Volfzburg

Prošla je otad skoro decenija. Čelsi mu baš i nije verovao, najpre ga poslao na pozajmicu, a 2014. prodao za 22.000.000 evra. Verovatno se u međuvremenu više puta pokajao što se lako odrekao Kevina de Brujnea, koji se zaobilaznim putem vratio na Ostrvo i postao jedan od najkreativnijih igrača današnjice u dresu Mančester Sitija. Ujedno i jedan od naskupljih izlaznih transfera Volfzburga. Sve do ove srede, kad ga je tek na četvrto mesto potisnuo Lovro Majer.

Koliko su se samo prilike u svetskom fudbalu promenile, a tržište poremetilo svedoči podatak da je Siti platio Belgijanca 22.000.000 evra, dok je za hrvatskog vezistu devet godina kasnije izdvojio više novca kako bi ga angažovao iz Rena. Uz napomenu da se sume razlikuju od izvora do izvora. Većina evropskih medija uverava da je u pitanju obeštećenje od 30.000.000 evra plus 5.000.000 evra kroz bonuse, dok Kiker i ostali nemački portali prenose informaciju kako je bundesligaš platio 25.000.000 u osnovi i još nešto ako se aktiviraju određene klauzule. U svakom slučaju je skuplji od De Brujnea. Teško je reći može li da bude makar jednako uticajan kao Belgijanac, uz napomenu da Kevin, ipak, dejstvuje ofanzivnije.

Izabrane vesti

Kako god, na listi fudbalera koje je Volfzburg najviše platio od postanka kluba Lovro Majer se pozicionirao na treću poziciju. Ispred su samo dvojica prvaka sveta sa reprezentacijom Nemačke: Julijan Draksler plaćen Šalkeu 43.000.000 evra 2015, dok je za potpis Andrea Širlea izdvojeno 32.000.000 evra kako bi godinu ranije stigao iz Čelsija.

Planirano je da Lovro debituje već u subotnjem meču sa novajlijom u eliti, Hajdenhajmom, pošto je plan trenera Nika Kovačazbog njegovog i uticaja saradnika Ivice Olića je i prelomio da dođe – da odmeni Feliksa Nmeču, posle odlaska u Borusiju iz Dortmunda.

Za dve godine u Ligi 1 u dresu Rena je Majer postigao osam i asistirao za 14 golova na 62 utakmice.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023VolfsburgVolfzburgLovro Majer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara