Fudbaleri Kluža (©AFP)
Fudbaleri Kluža (©AFP)

Poslednji test Kluža pred Dinamo, Jaši sa samo četiri izmene

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 14:19

Prvak Rumunije se sprema za kvalifikacije za Ligu šampiona i duel sa Zagrepčanima

Branilac titule šampiona Rumunije kroz prvu rundu nove sezone priprema se za 2. kolo kvalifikacija za ligu šampiona. Kluž od 17.00 gostuje Klinćeniju, koji će mu poslužiti kao generalna provera za okršaj sa zagrebačkim Dinamom. Biće to drugi zvaničan susret za pulene Dana Petreskua, koji su u sklopu bitke za plasman u najkvalitetnije kontinentalno takmičenje preslišali maltešku Florijanu 2:0.

Akademika Klinćeni zauzela je 4. mesto u plej-autu prethodne sezone, u kojoj je oba puta poražena od Železničara, i to visokim rezultatima - 3:0 i 4:1. Strateg domaćina Ilie Poenaru izgubio je mnoge igrače u poređenju sa prošlom sezonom, uključujući Albu, Migela Santosa, Buzijuka, Gabi Mateija, Suta, Roberta Jona i Bejana. Dakle, ne mali broj važnih karika napustio je ekipu.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Kluž je se povezuje sa potencijalnim transferom zvezde Astre Đurđu Denisa Alibeka, jer trener prvaka Petresku želi drugog napadača, čak i posle dovođenja Gabrijela Debeljuha iz Hermanštata.

"Mnogo timova bi želelo da dovede Denisa Alibeka, ne samo Kluž. On je vrlo dobar igrač, ali trenutno ne mislim da će Alibek stići kod nas. Mislim da se ne možemo boriti sa drugima da ga angažujemo", rekao je Petresku.

Prvi meč današnjeg programa igraju Poli jaši i Kindija (15.00). Ovaj duel biće prvi za Danijela Pančua na klupi domaćina, a biće veoma težak, ne nužno zbog protivnika, već zbog tima koja mu je na raspolaganju.

Za utakmicu sa Kindijom, Panču na raspolaganju ima samo četiri rezerve. To su golman Brinza (21 godina), pozajmljen ovog leta od Botošanija, albanski vezni igrač Donaldo Ačka (22 godine), Manuel de Iriondo (27 godina) i mladi napadač Aleksandru Zaharija (19 godina).

Bilo je u predsezoni dosta odlazaka iz redova Poli Jašija. Razvan Gradinaru, Ovidiju Mihalače, Kevin Lukasen, Linas Klimavičijus, Majkl Omoh, Ovidiju Horsija, Andrei Radu i Sorin Serban napustili su tim.

Kormilar Danijel Panču je napustio Rapid, čija je klupska legenda, zbog tima iz svog rodnog grada u kojem je počeo da se bavi fudbalom. Poslednjih dana razmišljao je o tome da dovede neke fudbalere Rapida, koji je trenirao u Ligi 2. Ipak, kaže da je novac problem.

"Voleo bih neke Rapidove igrače, ali oni imaju plate bar na nivou Politehnike. A, neki i veće. Želeo sam dva igrača, ali ne možemo sebi da priuštimo takve transfere iz našeg budžeta", požalio se Panču.

RUMUNIJA – 1. KOLO

Petak

Argeš - Botošani 2:3 (0:1)

Subota

Vitorul – Uta Arad 1:1 (1:1)

/Janku 43 – Buhankijanu 45/

Sepsi – Univerzitatea 0:1 (0:0)

/Koljić 88/

Astra – FCSB 0:3 (0:2)

/Man 33, Tanase 36, Morucan 90+1/

Nedelja

15.00: (2,30) Poli Jaši (3,10) Čindija Targovište (3,35)

17.00: (7,50) Akademika Klinčeni (4,00) Kluž (1,50)

Ponedeljak

17.00: (1,85) Voluntari (3,35) GAZ Metan (4,10)

20.00: (2,40) Dinamo Bukurešt (3,10) Hermanštat (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Danijel PančuKlužKSMS Jaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara