Postoji ideja za trampu leta

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 18:11

Barsa hoće jednog od najvažnijih igrača Bajerna i obrnuto, prvi uslov ispunjen...

Budućnost Jozue Kimiha (29) opterećuje navijače Bajerna, ali i u pravu kluba iz Minhena. Barselona u toj konfuziji ponovo vidi svoju šansu, kuje polanove da ozbiljnije krene po svoju višegodišnju želju, dok Bavarcima ta namera otvara još jednu zanimljivu mogućnost kada je u pitanju potencijalni transfer Ronalda Arauha (25).

Pretpostavljate, radi se o mogućnoj razmeni velikih zvezda, pišu španski mediji, a prenose nemački.

Izabrane vesti

"Osećam se prijatno čak u Minhenu. Nije ovde tako loše, mada poslednje dve godine nisu bile sjajne. Nisam baš svake noći odlazio srećan u krevet. Ipak, moja situacija je jasna. Imam više od godinu dana ugovora. Doduše, još niko iz kluba nije razgovarao sa mnom. Ali opušten sam i fokusiran za Evrppsko prvenstvo", izjavio je pre nekoliko dana Kimih i samo dolio ulje na spekulacije.

Procene stručnjaka kažu da Bajern može da izvuče 70 do 80 miliona evra od engleskih klubova koji su pokazali interesovanje za Kimiha - bez obzira što će ovaj na leto ući u poslednjih 12 meseci ugovora - što je cifra koju Barsa usled finansijskih problema ne može da plati. Otuda se došlo do te 'novinarske ideje' da bi Barsa u posao mogla da uključi Ronalda Arauha.

"Niko nije ubeđen da Katalonci mogu da plate pomenutu cifru", piše Kiker. "Ta činjenica povećava šanse Bajerna da dođe do svoje velike želje iz Barselone Ronalda Arauha, centralnog defanzivca za koga su u jednom času billi spremni da plate i do 100.000.000. Bez obzira na sve to, Kimihova budućnost je svakako sve dalje od Alijanc arene nakon pojave Aleksandra Pavlovića", zaključuje Kiker u svom tekstu.

Ono što može da približi Urugvajca dresu Bajerna jeste mogućnost nemačkog šampiona da izdvoji i celih 20.000.000 evra za njegovu platu. Toliko trenutno zarađuje Jozua Kimih, tako da bi Bajern ostao na istom što se tiče potrošnje na plate. E sad, da bi do realizacije potencijalne trampe došlo, Nemac bi verovatno morao da pristane na smanjenje primanja, upravo zbog Barsinih problema sa finansijskim fer plejom i pravilima koja nameće tamošnje domaće takmičenje.

Važno je istaći da Arauho još nije izrazio želju da ode - Kimih, primera radi, nema ništa protiv napuštanja Alijanc arene - no katalonski mediji su već počeli da sumnjaju u mogućnost kluba da ga zadrži i pored jasne žaelje. Pre svega zbog budžeta koja mora dodatno da se smanjuje, kao i usled sportskog projekta, kojim Barselona u narednih nekoliko godina neće moći da parira Bajernu.


tagovi

Ronald ArauhoDžošua KimihLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara