Potez vredan svakog poštovanja: Neka nude koliko hoće, dao sam reč, idem kući

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.05.22. | 17:13

"Želeo sam da uradim nešto posebno u karijeri, a za mene nema ništa posebnije nego da se vratim u svoj grad i klub u kom sam počeo", poručio Matijas Ginter

Samo dva dana pošto je zvanično ostao bez svog ponajboljeg igrača - Dortmund objavio da je Niko Šloterbek njegov od 1. jula za 20 + 5 miliona evra - Frajburg je ozvaničio najavljeni dolazak njegove zamene: Matijas Ginter (28) ponovo će nositi crno-beli dres Brazilaca iz Brajsagaua.

Ovaj posao definitivno spada u najzanimljivije poslednih godina. Bez obzira što je Frajburg u situaciji da se prvi put u svojoj istoriji izbori za mesto u Ligi šampiona, dovođenje igrača takvog kalibra malo ko je mogao da predvidi. Pogotovo što se mesecima unazad pisalo kako se za Ginterov potpis ozbiljno bore Bajern Minhen i Inter, te da iz prikrajka vrema i Barselona.

Izabrane vesti

Kao igrač u najboljim godinama kome na leto ističe ugovor sa Borusijom iz Menhengladbaha pouzdani štoper bio je u beležnicima mnogih sportskih direktora. Tri pomenuta kluba najčešće su dovođenja u vezu s njegovim imenom, tako da nijedan trag nije vodio ka Frajburgu.

A upravo je simpatični klub iz Baden Virtemberga odneo veliki trijumf na tržištu.

Razume se, ne bi sve to išlo bez dobre volje samog igrača. I zato svako poštovanje za Matijasa Gintera. Njegova odluka u dobroj meri oslonjena je na činjenicu da je rodom upravo iz Frajburga, da je u tom klubu proveo punih 11 godina pre transfera u Borusiju iz Dortmunda 2014. godine (za 10.000.000 evra) i da je očito imao želju da se vrati dok je još u punoj snazi.

"Želeo sam da uradim nešto posebno u karijeri, a za mene nema ništa posebnije nego da se vratim u svoj grad i klub u kom sam počeo. Razvoj Frajburga na svim nivoima, potencijal tima i specijalan odnos sa klupskim zvaničnicima olakšao mi je odluku. Presrećan sam, sve se savršeno uklopilo", kazao je nemački reprezentativac tokom današnjeg predstavljanja.

Dve strane dogovorile su se da visina ugovora ne bude objavljena, nemački mediji još nisu otkrili koliko će Ginter zarađivati, međutim Bild je ipak došao do zanimljivog podatka. Naime, znajući da je Frajburg u poodmaklim pregovorima sa iskusnim defanzivcem, ljudi iz Minhena pokušali su da izvrše poslednji "presing", navodno izašli pred njegovog agenta sa stavom da su spremni da ponude značajno više (i ne znajući koliko daju crno-beli), ali Ginter nije želeo da igra dvostruku igru. Poručio je kako je već dao reč i da je neće pogaziti.

Još jedan potez vredan divljenja. Posebno u današnje vreme...

Tako Frajburg od danas može da se hvali kako je vratio svoje dete, šampiona sveta iz 2014. sa Nemačkom. Otuda dileme nema da igrača većeg renomea nikada nije imao u svojim redovima.

Sezona koja je već sada po svemu istorijska za Frajburg mogla bi s ovim zaključenim poslom, plasmanom u Ligu šampiona, ili možda osvojenim DFB kupom - zašto da ne - da postane i svojevrsna fudbalska bajka malog kluba podno Švarcvalda.

Četa Kristijana Štrajha dva kola pre kraja šampionata drži četvrto mesto, ima dva boda više od RB Lajpciga i utakmice protiv Union Berlina (kod kuće) i Bajer Leverkuzena (u gostima).

I u finalu kupa rival im je ekipa iz Saksonije.


tagovi

Matijas Ginter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara