Povredio se Nejmar, ali je proradio džoker Ken i PSŽ je osvojio Istanbul

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.20. | 20:48

Dva gola letošnjeg pojačanja za prvu pobedu Parižana

Posle poraza u porvom kolu od Mančester Junajteda na Parku pričneva, Pari Sen Žermen nije smeo sebi da dozvoli luksuz bilo kakvog novog kiksa u Ligi šampiona. S obzirom da je u grupi još i opasni Lajpcig, gostovanje Bašakšehiru u Istanbulu je bilo ’pod moranje’ za Svece iako je tek drugo kolo.

Posle dugog perioda sterilne dominacije, Parižani su na kraju uspeli. Neočekivani junak je bio Mojze Ken koji je sa dva gola doneo pobedu od 2:0, pa PSŽ sada mirnije čeka mečeve sa Lajpcigom u kojima će se odlučiti mnogo toga oko putnika u osminu finala.

Izabrane vesti

Tuhel je meč odlučio da pojača napad i počne sa Kenom pored standardnog trilinga Di Marija – NejmarMbape dok su Markinjos i Danilo imali zadatak da kao osigurači zaštite poslednju liniju. Međutim, napadačka linija Svetaca nije mnogo toga ponudila na početku meča. Izostao je jak pritisak na polovini Bašakšehira kojem je to savršeno odgovaralo da umrtvi utakmicu. Osim pas bezopasnih pokušaja sa distance, ništa se nije dešavalo. Do 19. minuta kada se povredio Nejmar i uprkos lekarskoj pomoći je morao da zatraži izmenu. Ušao je Sarabija, a PSŽ je bez Brazilca u nastavku delovao još sterilnije. Istina, nije dozvolio ni Turcima da ga ugroze.

Mbape je imao solidan pokušaj i to je bilo sve za poluvreme. Drugi deo igre je počeo šansom Sarabije da bi pravo niotkuda utakmicu odblokirao Mojze Ken. Talentovani, ali kontroverzni italijanski napadač je došao letos umesto Čupa Motinga da igra ulogu džokera kada Ikardi nije na terenu. I večeras je to uradio baš kako treba.

U 64. minutu je ostao sam na petercu posle kornera Mbapea i glavom je pogodio mrežu, da bi se u 79. minutu odlično snašao pošto je lopta srećno došla do njega. Iz okreta je iznenadio odbranu domaćih i rešio pitanje pobednika. 

PSŽ nosi planirana tri boda u Francusku, debitant Bašakšehir je posle Lajpciga dobio još jednu bolnu lekciju i ostao na nuli.

GRUPA H

Bašakšehir - PSŽ 0:2 (0:0)

/Ken 64, 79/

21.00: (2,25) Mančester Junajted (3,40) RB Lajpcig (3,20)




tagovi

Mojze KenNejmar

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara