David Silva (©Reuters)
David Silva (©Reuters)

Poziv iz Večnog grada za Davida Silvu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 17:43

Lacio u ofanzivi na španskog asa

Posle punih deset godina David Silva odlazi iz Mančester sitija. Španski vezista je, u neku ruku, simbol novih Građana, pošto je učestvovao u osvajanju sve četiri šampionske titule u 21. veku.

Stekao se utisak da će se Silva vratiti u domovinu, da će naredne sezone igrati u Primeri, ali lako bi moglo da se desi da bude, ipak, u komšiluku. U Seriji A.

Izabrane vesti

Kako tvrdi AS, David Silva je u pregovorima sa Lacijom! Italijanski klub je iz senke krenuo u napad, poslao ponudu i dve strane još razgovaraju. Španac će postati slobodan igrač sledećeg meseca, kada se završi Liga šampiona, jer je ugovor sa Sitijem produžio do zvaničnog završetka sezone.

Silva je, navodno, bio na večeri sa sportskim direktorom Lacija Iglijem Tareom, a na njegovom dovođenju insistira trener Simone Inzagi. Čvrsto je uveren da bi Španac mogao da bude ta karika koja je nedostajala Nebeskoplavima da makar do poslednjeg kola budu kandidati za Skudeto.

Imao je David Silva pozive iz domovine. Zvali su ga Valensija i Betis, a njegov san je da karijeru okonča u Las Palmasu, pošto je rođen i odrastao na Kanarskim ostrvima, a nikada nije igrao za klub iz svog komšiluka. Ipak, Kanarinci će, izgleda, morati još malo da se strpe, jer bi Silva mogao i na jesen da igra u Ligi šampiona, samo u dresu Lacija.

Pre nego što je otišao u Siti, španski vezista je igrao za Valensiju, Eibar i Seltu, gde je bio na pozajmicama. U karijeri je osvojio četiri Premijer lige, odnosno 14 trofeja ukupno sa Mančesterom, dok je kao deo reprezentacije Španije dva puta bio prvak Evrope (2008. i 2012) i jednom šampion sveta (2012).


tagovi

David SilvaLacioMančester Siti

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara