Foto: Starsport
Foto: Starsport

Pre godinu dana ravnopravan rival, danas lak plen: Vojvodina za poluvreme pregazila Rad

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 20:31

Tim sa Banjice nemoćan protiv Novosađana (0:4), Lale u polufinalu Kupa Srbije

Pre samo 364 dana, Rad i Vojvodina su na stadionu Kralj Petar Prvi u okviru 30. kola odigrali superligaški duel velikog rezultatskog značaja za oba tima. Sa jedne strane, domaćin se borio za život u eliti, dok su gosti imali za cilj da održe osetnu prednost u odnosu na konkurente u borbi za Evropu. Imperativ osvajanja bodova u pomenutom duelu predstavljao je veu inspiraciju za domaćina kojem je Andrija Kaluđerović sa dva gola doneo veliko slavlje (2:0). Ipak, u nastavku sezone Rad nije uspeo da se izbori za opstanak, te se letos preselio u Prvu ligu Srbije gde je danas među konkurentima za ispadanje u treći rang takmičenja.

Ponor ka kojem idu Građevinari, danas je najbolje oslikan kroz poluvreme utakmice četvrtfinala Kupa Srbije i poraz upravo od Vojvodine. Za samo 45 minuta tim koji je pre godinu dana pognute glave napustio Banjicu, uspeo je sa četiri gola da pregazi dugogodišnjeg rivala u prvenstvu i da pre nastavka utakmice praktično otkloni sve dileme po pitanju putnika u polufinale iz ovog susreta.

Izabrane vesti

Uprkos rezultatskoj krizi Vojvodine oslikanoj kroz šest uzastopnih poraza poraza u Superligi, tim Dragana Radojičića nije imao bilo kakvih problema na današnjem gostovanju, koje je ček poslužilo kao idealna inijekcija samopouzdanja pred odlučujuću borbu Lala za plej-of protiv Proletera zakazanu za ponedeljak.

Odbrana domaćina poklekla je već u 10. minutu kada je Zukić centrirao sa levog boka, a Vukčević glavom poslao loptu u mrežu. Minimalna prednost za goste bila je na snazi samo sedam minuta jer je Vukčevića faulrao Đorić pred golom Rada za jedanaesterac koji je Simić pretočio u pogodak.

Kanonadu Lala nastavio je topić u 25. minutu preciznim udarcem na povratnu loptu Lazarevića, a u poslednjim trenucima prvog dela igre Radova odbrana je kapitulirala i četvrti put. Ovaj put precizan je bio Zukić koji je iz jedanaesterca materijalizovao novi prekršaj Đorića u svom kaznenom, ovaj put nad Simićem.

Rafal iz prvog poluvremena uticao je na Radojičićev tim da rastereeno uđe u nastavak, a strateg superligaša u nastavku utakmice protiv bivšeg tima iskoristio je ubedljivu prednost da pruži šansu pojediniim biserima i odmori neke od nosilaca igre.

Podsetimo, uz Vojvodinu, u polufinale kupa srbije plasirali su se i Novi Pazar, Partizan i Crvena zvezda.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

Novi Pazar - Metalac 1:0 (1:0)

/Čečarić 21/

Partizan - Loznica 2:0 (2:0)

/Rikardo 33, Marković 45+1/

Crvena zvezda - TSC 4:0 (1:0)

/Katai 6p, Ben 56p, 80, Ivanić 74/

Rad - Vojvodina 0:4 (0:4)

/Vukčević 10, Simić 17p, Topić 25, Zukić 45p/


tagovi

Kup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara