Lučano Spaleti (©Reuters)
Lučano Spaleti (©Reuters)

Predsednik Al Ahlija u Italiji zbog Spaletija

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 01:19

Iako je posle osvojenog skudeta sa Napolijem najavio odmor, iskusni strateg mogao bi brzo da se vrati poslu

Umesto da posle osvojene toliko čekane titule Napolija zajedno slave i planiraju prelazni rok i poteze za odbranu skudeta, predsednik Aurelio de Laurentis i trener Lučano Spaleti dopustili su da ih vodi sujeta i posvađali se. Kako je reč o dva teška karaktera, brzo je postalo jasno da od nastavka saradnje nema ništa. Spaleti je otišao iz kluba i najavio da će narednih godinu dana provesti odmarajući. Međutim...

Ubrzo po napuštanju fešte podno Vezuva, iskusni strateg je dobio finansijski vrlo privlačnu ponudu. Nije poznato za koji iznos, ali imajući u vidu novac kojim se ovog leta razbacuju u Saudijskoj Arabiji, jasno je da bi 64-godišnji Toskanac bio plaćen mnogo bolje nego što je 3.000.000 evra godišnje koliko je zarađivao u Napoliju. Poziv je stigao od Al Ahlija iz Džede, kluba na čijoj klupi je ne tako davno sedeo Vladan Milojević, a koji je trenutno u sporu sa južnoafričkim trenerom Pitsom Mosimaneom zbog neisplaćenih zarada.

Izabrane vesti

Trostruki šampion Saudijske Arabije, jednom osvajač arapske Lige šampiona i dvaput finalista azijskog elitnog takmičenja prošle sezone je izborio povratak u najjači rang nacionalnog takmičenja i želi značajno da se pojača kako bi mogao da parira najvećim tamošnjim klubovima, koji iz dana u dan dovode igrače iz najjačih evropskih liga. I sam Al Ahli je već angažovao Bobija Firmina i Eduara Mendija, blizu je potpis Alana Sen Maksimana, a radi se i na dovođenju Rijada Mareza.

Kako bi privoleo Spaletija da odbaci ideju o odmoru i pođe put Bliskog Istoka, prvi čovek kluba iz Džede, Kaled al Esa al Gamdi otputovao je u Italiju gde će se, po pisanju arapskih medija, u sredu sastati sa doskorašnjim trenerom Napolija i pregovarati o finansijskim detaljima ugovora. Navodno, Spaleti je u telefonskim razgovorima izrazio interesovanje idejom da vodi Al Ahli, ali je i tražio više novca nego što mu je prvobitno ponuđeno.

Ukoliko pristane na saradnju, u paketu sa trenerom mogao bi i Pjtor Zjelinski, za kog Al Ahli godinu dana pre isteka ugovora nudi Napoliju 25.000.000 evra.


tagovi

Lučano SpaletiLetnji prelazni rok 2023Saudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara