Alan Sen Maksiman (©Reuters)
Alan Sen Maksiman (©Reuters)

FFP primorava Njukasl da pusti Sen Maksimana u Arabiju: Klubu 25.000.000, igraču 12.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 00:01

Edi Hau potvrdio da je francuski napadač pred odlaskom

Ulazak Saudijaca u klub prvo je pomogao Njukaslu da opstane u Premijer ligi, a samo godinu dana kasnije vratio ga u Ligu šampiona, u kojoj nije igrao 20 godina. Velike zasluge za osvojeno četvrto mesto prošle sezone u Premijer ligi idu na račun Alana Sen Maksimana, koji je uprkos povredama zbog kojih je propustio preko 10 mečeva uspeo da odigra neke sjajne partije i asistencijama pomogne ekipi. Svaki put kada je imao konkretan učinak (jedan gol, pet asistencija) Njukasl je ili pobedio ili odigrao nerešeno, a posebno se izdvajaju njegove dve asistencije u remiju 3:3 sa Mančester Sitijem i jedna u pobedi nad Mančester Junajtedom 2:0.

Kako stvari stoje, Fracuz, ipak, neće igrati sa Njukaslom u Ligi šampiona, već će se i on naći na talasu koji vodi fudbalere iz Evrope u Saudijsku Arabiju.

Izabrane vesti

Sen Maksiman ima poziv Al Ahlija iz Džede, koji je ovog leta doveo Eduarda Mendija i Bobija Firmina, a pokušava i Rijada Mareza. Lekip je obelodanio i detalje ponude bogati Arapa, koji glase 25.000.000 evra klubu i 12.000.000 evra po sezoni igraču, mada još nije poznato na koliko bi godina bi bio ugovor.

Trener Svraka Edi Hau je posle prijateljskog meča sa Glazgov Rendžersom, u kojem ime Sen Maksimana nije bilo u protokolu, nagovestio odlazak 26-godišnjeg krila put Bliskog Istoka.

"Pregovori su u toku. Zbog pravila o finansijskom fer-pleju moramo da trgujemo, inače bismo ostali zaglavljeni u prelaznom roku za ovo leto. FFP nas primorava da prodajemo igrače, tako da će se ovaj transfer verovatno dogoditi. Nekada je potrebno da se neke stvari dogode kako bi klub rastao", izjavio je trener Njukasla.

Svrake navodno pokušavaju da ovog leta iz Napolija dovedu Hviču Kvaracheliju, pa je i jasno zašto na Sent Džejms Parku ne žale mnogo zbog mogućeg odlaska Sen Maksimilijana. Dolazak gruzijskog reprezentativca bio bi jedan od najvećih transfera aktuelnog prelaznog roka i ogromno pojačanje za tim sa severa Engleske.


tagovi

Alan San MaksimanNjukaslSaudijska ArabijaAl Ahli Džeda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara