Ajvan Toni (©Reuters)
Ajvan Toni (©Reuters)

Premijer liga neka se čuva, zver izašla iz kaveza: Toni majstorijom prekinuo osmomesečnu pauzu i najavio preokret Brentforda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 20:34

Londonski tim prekinuo niz od pet poraza trijumfom nad Notingem Forestom

Više od pola godine bio je u ‘kavezu’ u Ajvan Toni i i gledao kako njegov Brentford u poslednje vreme tone sve dublje, nemoćan da bilo šta promeni. Londonski tim je nizao neuspehe, pet poraza je zaređao bez svog kapitena i survao se u donji deo tabele, a onda je iz ambisa poput superheroja izronio momak iz Nortemptona i ga sklonio sa litice.

Premijerligaši neka se čuvaju, Toni se zvanično vratio. I povratak obeležio golom. Zar je iko pomislio da će biti drugačije? Snažni napadač, o čijem dolasku već neko vreme kuje plan Mikel Arteta, odigrao je večeras prvu zvaničn utakmicu pošto mu je istekla osmomesečna suspenzija i majstorijom najavio preokret i pobedu protiv Brentforda – 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

Bio je to Tonijev prvi pogodak posle 266 dana posta. A i taj prethodni došao je protiv večerašnjeg rivala, zanimljivo, na isti način – iz slobodnjaka. Namestio je loptu na ivici šesnaesterca sredinom prvog dela, potom je lukavo malo pomerio u stranu nakon što je Met Tarner namestio živi zid, a onda je poslao pored istog, tik uz bližu stativu, anuliravši vođstvo gostiju.

Forest je do njega došao takođe posle majstorije ispod koje se potpisao Danilo. Brazilski vezista je već u trećem minutu na dvadesetak metara od gola kolenom prihvatio loptu koju je ka njemu poslao Ben Mi i uhvatio savršen volej. Za ne baš najbolju intervenciju sa početka utakmice Mi se iskupio na isteku sat vremena igre kada je natrčao na oštro ubačenu loptu Matijasa Jensena iz kornera i zakucao je uz prvu stativu sa peterca.

Međutim, Brentfordovo vođstvo nije dugo potrajalo. Samo šest minuta kasnije Kris Vud je glavom izjednačio rezultat na asistenciju Kaluma Hadson Odoija, potvrdivši da se nalazi u sjajnoj formi (njegov šesti gol u poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima).

Kao da su fudbaleri dva tima u prvoj polovini drugog dela rešili da pokvare semafor na Komjuniti stadionu pošto se samo tri minuta kasnije rezultat još jednom promenio, tada doduše poslednji put, a da je meč u Londonu bio rezervisan za evrogolove potvrdio je i Nil Mope. Napadač Evertona koji je letos pozajmljen Brentfordu, a koji je najbolje partije tokom karijere pružao upravo u dresu londonskog kluba, pokazao je u 68. minutu da se najbolje oseća među Pčelicama. U maniru najboljih golgetera primio je Francuz kolenom ubačenu loptu sa boka i u okretu iz voleja slabijom nogom je lansirao ka golu za pobedu, prvu u Premijer ligi u poslednjih mesec dana. Bio je to njegov treći gol u isto toliko mečeva, a ukupno peti od povratka u klub. Pride ima i tri asistencije.


PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Arsenal - Kristal Palas 5:0 (2:0)

/Gabrijel 11, Henderson 37ag, Trosar 59, Martineli 90+4, 90+5/

Brentford - Notingem Forest 3:2 (1:1)

/Toni 19, Mi 59, Mope 68 - Danilo 3, Vud 65/

Nedelja

15.00: (3,45) Šefild Junated (3,45) Vest Hem (2,25)

17.30: (4,60) Bornmut (3,80) Liverpul (1,75)

Ponedeljak

20.45: (1,67) Brajton (3,80) Vulverhempton (5,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ajvan ToniPremijer ligaNotingem Forest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara