Pričalo bi se o krizi mašinerije Pepa Gvardiole, ali je Haland skinuo kletvu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 22:22

Građani teškom mukom slavili protiv Brentforda – 1:0

Ništa nije slutilo na srećan kraj, za navijače na Etihadu, tokom ove večeri. Umrtvljeni Mančester Siti, dobro organizovani Brentford, propuštene šanse. Verovatno su kolege sa Ostrva, oslanjajući se na prethodni duel Građana sa Čelsijem, verovatno počele da sklapaju misli i rečenice o krizi mašinerije Pepa Gvardiole.

Jer negde je visio kiks Mančester Sirija tokom više od sat vremena borbe protiv Brentforda. Ali je na kraju Erling Haland rešio da prekine kletvu, i zatrese mrežu jedinog kluba koju mu je odolevao u Premijer Ligi – 1:0. Bila je to savršena kontra Sitija, koju je pomogao Ajer nespretnim klizanjem. Dobio je Haland brisan prostor i laganom egzekucijom doneo olakšanje svima na Etihadu.

Izabrane vesti

Malo toga će se pamtiti sa večerašnjeg meča. Brentford je odličnom postavkom skratio prostore Gvardiolinoj ekipi. Mogli su gosti u ranoj fazi da pokiraju Građane. Imao je Visa u 15. minutu zicer, ali se odlučio da nerezonski šutira desnom nogom. Ederson je lako osujetio taj pokušaj.

Najbliži pogotku Mančester Siti je bio u završnici prvog dela. Posle driblina i šuta Oskara Boba, odbrana Brentforda je bila matirana, ali je sa gol linije loptu očistio Ben Me.

Ni u drugom poluvremenu Siti nije prepoznatljiv napadima lomio igrače Brentforda.Previše su igrali u širinu domaći, nije bilo adekvatnog učinka Fila Fodena. Ali onda se pojavio Erling Haland i doneo olakšnje Sitiju. Zanimljivo, do tog detalja iz 71. minutu Siti nije imao šut u okvir gola u drugom poluvremenu. A na klupi je sedeo Kevin De Brujne.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Utorak

Mančester Siti - Brentford 1:0 (0:0)

/Haland 71/



tagovi

Erling HalandPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara