©Starsport
©Starsport

Prijović veruje u Spartak: Imamo kvalitet za plej-of

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.02.24. | 13:13

Bek posle gola protiv bivšeg kluba u Kruševcu ne skriva optimizam

Fudbaleri Spartaka otpočeli su svoju prolećnu avanturu u Mozzart Bet Superligi remijem protiv Napretka u gostima (1:1). Susret u Kruševcu bio je tek drugi nerešeni koju su Plavi golubovi odigrali tokom aktuelne sezone, pošto su prethodno utakmicu bez pobednika odigrali na Čairu protiv Radničkog 28. oktobra istim rezultatom (1:1).

Imali su izabranici Nenada Lalatovića sijaset prilika, pogodili su i prečku, ali kada se uzme kompletan utisak rezultat je sasvim realan. Posebno zanimljivu ulogu pod Bagdalom imao je defanzivac plavo-belih Vladimir Prijović koji je prvencem doneo prednost Subotičanim, baš kao što je u dresu svog nekadašnjeg kluba, a jučerašnjeg protivnika, režirao pobedu protiv Spartaka.

Izabrane vesti

"Utakmica je bila vrlo kvalitetna, igrao se intezivan fudbal u oba pravca što mi se veoma dopalo. Na strani je uvek teško uzeti bodove i svaki plen u gostima je uspeh, ali nisam zadovoljan rezultatom. Mogli smo da ostvarimo i bolji rezultat jer smo imali odlične šanse, posebno u drugom poluvremenu kada smo bili znatno konkretniji i kvalitetniji. Postigao sam prvi zvanični pogodak u dresu Spartaka i osećaj je izvanredan, kao i uvek kada se zatrese mreža. Ovaj put se to dogodilo protiv mog bivšeg kluba, ali to je sve sport.", prokomentarisao je Prijović za naš portal jučerašnju utakmicu te se nadovezao na tek završeni pripremni period koji su fudbaleri Spartaka odradili na Kipru:

"Pripremni period je protekao kvalitetno i zadovoljan sam jakim i dobrim radom. Najviše zadovoljstva uliva kako smo izgledali i sarađivali kao tim. Ove godine dosta ekipa je odradilo pripreme na Kipru, uslovi su bili dobri, od hotela do terena, a jedina mana Kipra je što tamo ne dolazi dosta ekipa na pripremni period i teško se pronalaze protivnici za pripremne utakmice".

Tokom zimskog prelaznog roka Spartak su napustila dva bitna igrača: Strahinja Tanasijević koji je prešao u MLS( Njujork Siti) i Vladan Vidaković kojem je istekla pozajmica. U tim je došlo nekoliko pojačanja od kojih su najzvučnija imena Stefan Tomović iz Čukaričkog i štoper Ilija Martinović koji će zajedno sa Markom Kerkezom popuniti prazninu u defanzivi.

"Zadovoljan sam prelaznim rokom Spartaka. Dosta kvalitetnih igrača je stiglo i pre svega svi momci su vrlo dobri što je bitno za karakter ekipe. Ovaj prelazni rok u Srbiji ostavio je veliki trag i jako je zanimljiv jer iz sezone u sezonu se dešavaju kvalitetni transferi što je pokazatelj kvalitetnog rada u ekipama kao i napretka našeg fudbala generalno".

Pred fudbalerima sa severa Bačke je možda i najteži mogući raspored. Kako je istakao i šef struke Nenad Lalatović u narednim utakmicama očekuje ih više mego težak zadatak kako bi se približili cilju, plej-ofu.

"Naredna utakmica nas očekuje u nedelju kod kuće protiv Mladosti iz Lučana, dosta tvrdog i iskusnog protivnika, možda i najiskusnijeg u Superligi kada pogledate njihove godine. Neće biti lako, kao i na svakoj utakmici moramo da pružimo maksimum i pokažemo da kao ekipa vredimo u svakom segmentu. Ako budemo bili pravi na terenu ostavićemo tri boda u Subotici, ne sumnjam u svoju ekipu. Imamo težak raspored do kraja regularnog dela sezone i svi smo svesni toga. Najpre pomenuta Mladost u Subotici, pa dva gostovanja - Vojvodini i Voždovcu, nakon kojih ide utakmica sa Novim Pazarom, da ne idem dalje... Mislim da imamo veliki kvalitet i da ćemo se boriti za gornji deo tabele koliko god bilo teško, i ko god nam bio protivnik", rekao je Prijović,

Piše: Oliver Nagel



tagovi

Vladimir PrijovićSpartakSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara