(FOTO: herthabsc.com)
(FOTO: herthabsc.com)

Prins se vratio kući! A stiže keš i za Radonjića

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 18:13

Nižu se pojačanja u Berlinu

Herta je danas i zvanično potvrdila drugo veliko pojačanje ovog leta.

Novi član berlinskog bundesligaša je iskusni ofanzivac Kevin Prins Boateng. Potpisao je ugovor na godinu dana sa platom od 1.500.000 evra za godinu dana. To je značajno manje od 2.500.000 evra koliko je imao u italijanskom drugoligašu Monci zbog čega će sačekati 31. jun da naplati i poslednji evro iz ugovora za Berluskonijevim klubom. Posle toga kao slobodan igrač stiže u Hertu…

Izabrane vesti

Za Boatenga je ovo povratak u Berlin gde je i počeo profesionalnu karijeru. Dres Herte je nosio od 2007. do 2009. godine posle čega je prešao u Totenhem. Karijera ga je dalje vodila u Borusiju Dortmund, Portsmut, Milan, Šalke, pa još jednom Milan, Las Palmas, Ajntraht iz Frankfurta, Sasuolo, Barselonu, Fiorentinu, Bešiktaš i na kraju Moncu.

“Herta nije obični klub za mene. Došao sam da nešto vratim ovo klubu. Prethodnih godina sam dosta putovao po celom svetu i mnogo toga naučio. Na kraju, sve što sam postigao u karijeri, dugujem ovom klubu. Nisam zaboravio Hertu, uvek mi je bila u srcu”, rekao je Boateng koji je zadužio dres sa brojem 27.

Pre njega, Herta je kao pojačanje dovela nemačkog vezistu Suata Serdara iz Šalke za oko 8.000.000  evra.

I tu nije kraj letnjim pojačanjima. Vlasnik kluba Lars Vindhorst je potvrdio da će ovoga leta uložiti svojih 65.000.000 evra u nove igrače. Sledeće pojačanje berlinske Stare dame bi vrlo verovatno mogao da bude srpski reprezentativac Nemanja Radonjić.

On je prošle zime došao u Hertu na pozajmicu iz Marselja sa opcijom da ga Nemci otkupe za 12.000.000 evra. Iako je zadovoljio, Herta je ipak odlučila da ne plati unapred dogovorenu cenu već će pokušati da sa Francuzima narednih dana ispregovara nove i jeftinije uslove pod kojima može da dovede Radonjića.


tagovi

Kevin Prins Boateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara