Sejduba Suma (Star Sport)
Sejduba Suma (Star Sport)

Problemi se množe, Plave muče lože

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 12:13

Pre utakmice Novi Pazar – Mladost predvidjena je ceremonija u čast legendarnog golgetera Milana Glavčića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Loše je Pazar odigrao jesenas u Lučanima. Toliko loše da su verovatno mnogi podmisli da u ovoj sezoni ne može gore. Mladost je na krilima Patrika Frajdeja Ezea već u prvom poluvremenu stavila potpis na trijumf (2:0). Pre nedelju dana Pazarci su gostovali kruševačkom Napretku i bili još neubedljiviji nego krajem septembra u Lučanima, a rezultatski su slično prošli (1:3).

Izabrane vesti

U popodnevnom derbiju Zapadne Srbije između Novog Pazara i Mladosti (14.30, Arena Sport 3), u okviru 23. kola Mozzart Bet Superlige, Igor Matić će četvrti put sedeti na klupi tima koji je u prethodne tri sedmice sa deobe četvrte pao na osmu poziciju u elitnom karavanu. Zanimljivo da su i njegovom prethodniku Siniši Dobrašinoviću test broj četiri bili baš Lučanci.

U Lučanima je za Pazarce debitovao Sejduba Suma, od kojeg se očekuje da danas vodi igru domaćina. Možda je najrealnije da komandu u organizaciji igre Plavih nadomak protivničkog šesnaesterca od Adema Ljajića preuzme baš omaleni Gvinejac, kojem je nedavno uručen srpski pasoš. Bivši reprezentativac Srbije i u Kruševcu se u jednom momentu uhvatio za ložu i ranije napustio teren. Zadnja loža opet se javlja i kao problem kod Marka Šćepovića, dok je isključenje podno Bagdale iz konkurencije eliminisalo još jednog momka iz Gvineje Abdulaja Sisea.

"Ne mogu da kažem da je Suma zamena za Ljajića. Kad su zdravi, obojica zaslužuju mesto u startnoj postavi. Oni su nosioci naše igre. Iskreno, pitanje je da li će Ljajić uopšte biti u protokolu. Ne znam da li će uopšte moći da nam pomogne. Hendikep je to, kao i slična povreda Šćepovića, takođe i crveni karton Sisea. Verujem, ipak, da ostali naši dobri fudbaleri mogu da nadomeste njihove izostanke. Mnogo toga zavisi od nas", kaže Matić za Mozzart Sport.

Premijerno će Matić raditi na Gradskom stadionu u fudbalskom ambijentu. U prvom delu prvenstva, kad je u Novom Pazaru vodio Čuku, tribine su bile prazne, kao i pre dve sedmice u duelu plavo-belih i beogradskih crveno-belih.

Lučance poštuje i dobro poznaje. Suprotstaviće im se u omiljenoj mu 4-3-3 formaciji, gde bi kao starter mogao da debituje zimus angažovani Nikola Srećković.

"Zahtevan i dobar protivnik. Znaju da igraju rezultat. E, sad, ne znam šta je za njih dobar rezultat protiv nas. Sa Čukaričkim sam ih krajem decembra pobedio na Banovom brdu (3:0), ali ta i ova utakmica nemaju dobrih tačaka. Tada se radilo o kraju jesenje polusezone. Poznajem dobro kolegu Tomislava Sivića i sve njegove igrače. To je ekipa koja se godinama ne menja, sa jasnom strategijom. Promovisali su u poslednje vreme i neke mlade igrače, koji su od iskusnijih dobijali podršku. Sada imaju jednog mladog i desetoricu između od 32 i 38 godina. Zaslužuju respekt", ocenjuje Matić.

Pre utakmice predviđena je ceremonija u čast Milana Glavčića. Jedan od najboljih stralaca u istoriji pazarskog fudbala preminuo je u 68. godini posle kraće i teške bolesti, a sahranjen je pre tri dana u rodnom Baljevcu.

NOVI PAZAR (4-3-3): Mirković – Bojat, Azemović, Fajed, Anan – Momčilović, Đo, Suma – Karaklajić, Obradović, Srećković.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

Javor - Crvena zvezda 2:2 (0:1)

/Bosić 65, Mićić 72 - Seri 33, Radulović 55/

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Pantović 61 - Kanga 36 pen, Bukari 63, Hvan 84 pen/

Partizan - Železničar 3:1 (3:1)

/Baždar 7, Natho 29, 35p - Hajdin 20/

Nedelja

13.00 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK Novi PazarIgor MatićSejduba Suma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara