Prvi gol Olimpijakosa (©Reuters)
Prvi gol Olimpijakosa (©Reuters)

Prođe Evropa kao brzi voz: Topolčanima petarda i u Atini, uz dva gola za utehu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.12.23. | 22:53

TSC završio učešće u Ligi Evrope sa najviše primljenih golova u grupnoj fazi - 19; protiv Olimpijakosa 2:5

Ostali su fudbaleri TSC-a uskraćeni za oproštaj od Lige Evrope u karnevalskoj atmosferi Olimpijakosovog stadiona, ali ne i za novu lekciju iz modernog fudbala. Utakmica u Atini igrana je pred praznim tribinama Karaiskakija odlukom grčkih vlasti zbog incidenata koji su pratili nedavni odbojkaški derbi sa Panatinaikosom, a u kojem je teško povređen jedan policajac, ali kamerna atmsofera nije sprečila domaće fudbalere da napune mrežu Topolčana za ubedljivih 5:2 (3:0) i pošalju ih nazad u Srbiju kao tim sa najlošijom odbranom u grupnoj fazi takmičenja. Čak 19 puta tresla se mreža TSC-a u šest utakmica sa Olimpijakosom, Vest Hemom i Frajburgom. Večeras je srpski vicešampion drugi put primio pet golova, posle gostovanja u Frajburgu, a tri su viđena već u prvom poluvremenu.

Rezultatski egal trajao je 20 minuta. I jedni i drugi sporo su ušli u meč, s tim da gosti nisu pokazivali napadačke ambicije, dok su domaćini strpljivo gradili akcije i čekali grešku rivala.

Izabrane vesti

Dočekali su je nakon centaršuta Rodineija sa desne strane i nesporazuma Nemanje Stojića i Veljka Ilića. Spretniji od štopera i golmana Topolčana bio je Ajub El Kabi, ali pored njih dvojice bolje je morao da reaguje i kapiten Nemanja Petrović. Previše vremena dao je levi spoljni Rodineju da se namesti i pošalje loptu u peterac gostiju. Ispostavilo se da je to bio nagoveštaj onoga što će uslediti.

A, to su bili pogoci Danijela Podensa u 40. i 42. minutu kod kojih je fudbaler Olimpijakosa ponovo imao previše vremena da se namesti i učini ono što namerava. U Portugalčevom slučaju - da šutira pored Kuveljića, te Krstića i Cvetkovića.


Nije pauza između dva poluvremena pomogla gostima da se konsoliduju. Nepuna dva minuta po povratku na teren Olimpijakos je stigao i do četvrtog gola. Nakon centaršuta iz kornera Retsos je glavom poslao loptu u prečku, a ona se potom odbila od Ilićevih leđa u mrežu.

Tek tada su se trgli izabranici Žarka Lazetića i preko Ifeta Đakovca brzo vratili zaostatak na minus tri. Uporan je bio vezista Topolčana, uspeo da ukrade loptu Ortegi i pretrči Ntoja.

Usledila je potom trostruka izmena u timu TSC-a, ušli su Rakonjac, Vulić i Šoš, a prvi je u 58. minutu, iz prvog kontakta sa loptom, umalo matirao Aleksandrosa Paškalakisa. Uspeo je golman Olimpijakosa da skrene loptu u korner, ali ne i da zaustavi solo-prodor Aleksandra Ćirkovića tri minuta kasnije.

Delovalo je u tim trenucima kao da je TSC u hodu hvatao beleške sa predavanja koje su mu držali domaćini prethodnih sat vremena. Samo minut pre drugog gola gosti su ostali sa igračnjem manje zbog drugog žutog kartona Nikoli Kuveljiću, što dodatno daje na značaju prelepom pogotku Ćirkovića. Ipak, brzo su bolja fizička sprema i kvalitet grčkog tima ponovo došli do izražaja. Ovaj put se u strelce upisao Jusef El Arabi u 67. minutu i preostali deo utakmice učinio odrađivanjem posla i za jedne i za druge. Jasno je bilo da vicešampion Srbije nema snage da sa igračem manje dodatno ublaži poraz, ali su Lazetićevi izabranici sa dva gola makar uspeli da spreče priče o potpunom debaklu u Atini.

Ne i da i dođu do pobede koja bi ih odvela u Ligu konferencije. Za debitantsku sezonu u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja moraće da se zadovolje bodom osvojenim protiv večerašnjeg rivala u Bačkoj Topoli, kada je bilo 2:2. Za novi iskorak moraće da se strpe i probaju da što više izvuku iz iskustva sticanog proteklih meseci. Određeni potencijal postoji, uspeo je TSC da vodi u Londonu i protiv Frajburga kod kuće, imao šansu i da nakon izjednačenja savlada Olimpijakos na svom stadionu, ali zaostatak za evropskim rivalima ipak je trenutno prevelik.

Ne samo kada je u pitanju TSC, već kompletan srpski fudbal u šta smo se, nažalost, ove sezone još jednom uverili.


LIGA EVROPE - ŠESTO (POSLEDNJE) KOLO

OLIMPIJAKOS - TSC 5:2 (3:0)

/El Kabi 21, Podens 40, 42, Ilić ag 47, El Arabi 68 - Đakovac 48, Ćirković 61/

Atina

Stadion: Karaiskakis

Sudija: Morten Krog (Danska)

Crveni karton: Kuveljić (TSC) u 60. munutu

OLIMPIJAKOS (4-2-3-1): Pašalakis – Rodinej, Retsos, Ndoj, Ortega – Heze (od 72. Karvaljo), Kamara (od 87. Ričards) – Podens, Masuras (od 63. Biel), Fortunis (od 72. Aleksandropulos) – El Kabi (od 63. El Arabi).

TSC (3-5-2): Ilić – Krstić, Stojić, Ćalušić (od 87. Vlalukin) – Cvetković, Radin (od 55. Vulić), Kuveljić, Đakovac, Petrović (od 55. Šoš) – Ćirković (od 72. Stanić), Milovanović (od 55. Rakonjac).

LIGA EVROPE - ŠESTO KOLO

GRUPA A

Olimpijakos - TSC 5:2 (3:0)

/El Kabi 21, Podens 40, 42, Ilić ag 47, El Arabi 68 - Đakovac 48, Ćirković 61/

Vest Hem - Frajburg 2:0 (2:0)

/Kudus 14, Alvarez 42/



tagovi

OlimpijakosTSC Bačka TopolaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara